Fortuna Wormerveer eenvoudig door naar kwartfinale

De achtste finale der KNVB beker bracht Velsen en Fortuna tegenover elkaar. Twee oude bekenden die elkaar nog kennen van de eerste klasse. Toen kwam de ploeg uit de IJmond er niet aan te pas. Nu onder leiding van Martin Haar staat men er heel anders in. Er werd het nodige spektakel verwacht.
Voorafgaand aan deze wedstrijd bleek de oorspronkelijke arbiter van dienst, de zeer bekende Roelof Luinge, wegens ziekte verhinderd. Zijn vervanger Erwin Dam deed het, op één actie na, uitstekend.
Aan de kant van Velsen viel op dat er nagenoeg geen eerste elftalspelers in de basis stonden. Alleen aanvoerder Jesper Gutteling maakt minuten in de hoofdmacht. Trainer Martin Haar hechtte meer waarde aan de titelkansen met zijn team dan een vervolg in de KNVB beker.
Vandaar dat het overwicht van de thuisploeg niemand verrastte. Toch duurde het nog vrij lang alvorens er een eerste bres geslagen kan worden in de Velsense defensie. De eerste kans was er voor Luuk Purvis zie zijn kopbal rakelings over de lat van doelman Sander Raphael zag scheren. Na 18 minuten was het Nick Snelders die van zo’n 20/25 meter de bal onberispelijk in wist te schieten (1-0).
Hierna nog diverse situaties die eigenlijk doelpunten hadden moeten opleveren, maar dat om onverklaarbare reden niet deden. Ferry Heijnis, Sander van de Poll en Luuk Purvis zagen hun pogingen stranden.
Na 27 minuten was het dan toch Luuk Purvis die prima doorging en de 2-0 liet aantekenen. Het overwicht bleef, de kansen eveneens, maar het vizier telkens net niet op scherp. Een perfect opgezette aanval bracht o.a. Mandjano Manuputty in scoringskans, eindigde een pegel van Nick Snelders op de paal en schoot Ferry Heijnis een andermaal prima opgezette aanval net naast.
Na rust sloeg Fortuna W meteen toe. Ferry Heijnis reageerde alert en hij was het die binnen de minuut de 3-0 scoorde. Daarmee was het Velsense verzet definitief gebroken.
In de 53e minuut wisselde trainer Martin de Groot drie man tegelijk. Voor Sander van de Poll, Nick Snelders en Jermano Huwaë kwamen Stefan Andelic, Kenjiro van der Laan en Jessey Kuiper binnen de lijnen.
Vlak hierna was het toch Fortuna goalie Gennaro Liklikwatil die moest ingrijpen bij één van de zeldzame V uitvallen. Na 60 minuten spelen strafte Ferry Heijnis een verdedigingsfout goed af (4-0).
Opwinding ontstond er in de 76e minuut. In een sprintduel komt één der Velsen spitsen ten val in een duel met Robin Hoogstra. In de ogen van de referee was dat klaarblijkelijk een forse overtreding. Rood was zijn deel. Dat bleef gehandhaafd ondanks de zalvende woorden van de Velsen speler. Bij het ontbreken van de VAR moest Hoogstra nu zwaar teleurgesteld de kleedkamer opzoeken.
Velsen bleef toch proberen om iets aan die bekende hatelijke 0 te doen. Het noopte Gennaro Liklikwatil andermaal tot een prima ingreep om zijn doel schoon te houden.
In de slotfase was het nogmaals Luuk Purvis die het net wist te vinden en daarmee de eindstand op 5-0 bepaalde. Hiermee is een plaats in de kwart finale een feit. In de koker ook SVA dat wist te winnen van Kon. HFC 2. In dat team Bas Hoogstra. Inderdaad de broer van……..

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl