Jack de Gier (ex-OSV) per direct weg bij NEC

Jack de Gier is dinsdagmiddag op non-actief gesteld door NEC. De voormalig trainer van OSV werd in de zomer naar Nijmegen gehaald om de club naar de Eredivisie te brengen, maar vanwege de tegenvallende resultaten in de Keuken Kampioen Divisie wordt er afscheid van hem genomen.
“Ondanks dat we er met z’n allen hard voor geknokt hebben om dit (een verbetering van de resultaten, red.) te bewerkstelligen, moeten we helaas concluderen dat dit tot op heden niet is gelukt”, licht algemeen directeur Wilco van Schaik op de website van NEC toe. ““Dit heeft ertoe geleid dat wij, als directie en Raad van Commissarissen, er onvoldoende vertrouwen in hebben dat we op deze wijze de doelstelling gaan halen welke we gezamenlijk hebben gesteld: het bereiken van de play-offs. We willen Jack hartelijk danken voor zijn inzet en de toewijding die hij heeft getoond voor NEC.”
De oefenmeester had in onze regio de leiding bij Blauw-Wit (2012/13) en OSV zondag (2014). Daar vertrok hij halverwege het seizoen omdat hij bij Almere City FC de kans kreeg als hoofdtrainer in het betaald voetbal te werken. Na tweeënhalf jaar ging De Gier afgelopen zomer aan de slag bij NEC. Bij de club waar hij als speler furore maakte, tekende de trainer in de zomer van 2018 een driejarig contract.
Onder zijn leiding beleven de Nijmegenaren een teleurstellend seizoen met de huidige veertiende plek. Maandagavond werd met 4-0 verloren van Jong AZ. Dat was de laatste wedstrijd van NEC onder leiding van De Gier.
Foto:Peter Seijmour

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl