Dames WSV’30 in halve finale beker.

De dames van WSV’30 timmeren de laatste jaren behoorlijk aan de weg met een opmars van de vijfde klasse naar de tweede klasse op zondag. De ambitie is om de beste club van de Zaanstreek te worden en tot de betere clubs van Noord Holland te behoren. Het eerste is al gelukt. Met een vierde plaats in de tweede klasse E zondag is WSV’30 de hoogst geklasseerde Zaanse club bij het damesvoetbal. Op de voet gevolgd door KFC op de 5e plaats in dezelfde klasse. Na het wegvallen van de dames van Fortuna Wormerveer in 2017 voldoet WSV’30 aan mooie behoefte, zodat er op niveau gevoetbald kan worden. Hierbij is er nog wel een weg te gaan om dat eerdere niveau van Fortuna Wormerveer te bereiken. Dankzij het winnen van een periodetitel is de kans op promotie naar de eerste klasse aanwezig. Het contract met trainer Cor Smit is eerder dit jaar verlengd voor het aankomende seizoen. Afgelopen zaterdag werd een nieuwe mijlpaal behaald door via een overwinning op het tweede dameselftal van Wartburgia de halve finale van de beker te halen. In de reguliere speeltijd werd het 0-0 en na strafschoppen werd de winst binnengehaald 5-4.
De halve finale wordt op woensdag 17 april gespeeld om 20 uur bij wederom Wartburgia. Helaas geen thuiswedstrijd dus. Wartburgia is dan ook een bolwerk in het vrouwenvoetbal. Kans op het bereiken van de finale is zeker aanwezig.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl