Jong AZ overklast NEC

ZAANSTAD- Jong AZ heeft maandag een zeer overtuigende overwinning op NEC geboekt. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk speelde frivool en won door goals van Mauro Savastano, Mees Kaandorp, Jelle Duin en Thijs Oosting met 4-0.
Na een kleine twintig minuten spelen kwam het eerste serieuze gevaar van de bezoekers. Mike Ndayishimiye schoot van afstand op de paal, Ferdy Druijf tikte in de rebound binnen. De AZ-huurling stond echter buitenspel en zijn 24e goal van het seizoen ging dus niet door. Hierna nam de thuisploeg het heft stevig in handen, met als startschot een uithaal van Tijjani Reijnders die rakelings over ging.
Savastano slaat toe
De Alkmaarse beloften creëerden kans op kans en vergaten daarbij één ding: scoren. Zo speelde Des Kunst met een fraaie steekpass Jelle Duin vrij, maar stuitte de spits op doelman Mattijs Branderhorst. Kunst was zelf ook dicht bij 1-0, hetzelfde gold voor Jamie Jacobs. Een brilstand bij rust leek in de maak, totdat Mauro Savastano toesloeg. Hij schoot hard en laag binnen na een slimme pass van Jacobs.
Zonder aarzeling
Jong AZ ging zelfs met 2-0 aan de thee, want de score werd direct na de eerste AZ-goal van Savastano verdubbeld door Mees Kaandorp. De aanvaller werd op rechts gevonden door Peer Koopmeiners en schoot zonder aarzeling raak. NEC moest na rust dus op zoek naar de aansluitingstreffer en was via Jonathan Okita, Randy Wolters en Ole Romeny enkele keren dicht bij.
Handige actie
Ondanks dat de ploeg van Jack de Gier het probeerde, kwam de thuisploeg nooit onder zware druk te staan. De jeugdige gastheren kwamen er bovendien geregeld zelf gevaarlijk uit. Zo schoot Mohamed Taabouni (17) na een handige actie net over en werd een vrije trap van Reijnders uit de hoek getikt door Branderhorst. Kort daarna werd het alsnog 3-0: Duin rondde af uit een voorzet Savastano.
Kers op de taart
Met de moed der wanhoop ging NEC in de slotfase op zoek naar 1-3. Jordy Bruijn en Romeny schoten in kansrijke positie naast en in blessuretijd onderscheidde Rody de Boer zich met een knappe save op een schot van wederom Bruijn. De goalie hield zijn doel schoon en zag vervolgens Thijs Oosting voor de kers op de taart zorgen. De 18-jarige invaller soleerde door de Nijmeegse defensie en prikte raak: 4-0.
Stam: ‘IJzersterk Jong AZ’
“We hebben een ijzersterk Jong AZ gezien”, oordeelde Stam na de fraaie zege. “Zeker in de eerste helft hebben we onwijs genoten van ons positiespel. We kwamen op 2-0, maar het had bij rust ook 5-0 kunnen staan. Vrijdag wacht met Go Ahead Eagles weer een heel andere tegenstander. Met onze groep jonge jongens is het dan in de vierde wedstrijd in twaalf dagen tijd zaak om dit hoge niveau opnieuw op te brengen.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – NEC 4-0 (2-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Léon Bergsma, Joris Kramer, Mauro Savastano; Peer Koopmeiners, Jamie Jacobs (60. Mohamed Taabouni), Tijjani Reijnders; Mees Kaandorp, Jelle Duin (77. Thijs Oosting), Des Kunst (70. Mees Hoedemakers).
Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Terry Lartey-Sanniez, Guus Joppen, Mart Dijkstra, Leroy Labylle; Tom Overtoom (46. Frank Sturing), Mike Ndayishimiye, Jordy Bruijn; Jonathan Okita (78. Hicham Haouat), Ferdy Druijf, Randy Wolters (62. Ole Romeny).
Scoreverloop: 41. Savastano 1-0, 43. Kaandorp 2-0, 73. Duin 3-0, 90+3. Oosting 4-0.
Gele kaarten: Wolters, Sturing, Joppen (NEC).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Stan Teuben.
Toeschouwers: 600.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl