Revanche voor Sporting Krommenie in Alkmaar

Nadat Sporting vorige week verloren had van Alcmaria Victrix was vandaag alweer de return wedstrijd tegen de Alkmaarders. In de thuiswedstrijd was Sporting de meeste tijd de
bovenliggende partij geweest, had veel kansen gekregen die helaas niet werden benut en stond na het eindsignaal met lege handen (0-3).
De verwachting van de vaste supporters was dat Alcmaria uit die overwinning vertrouwen zou hebben geput en vanaf de aftrap vol op de aanval zou spelen.
Dat bleek maar al te waar: voordat de supporters goed en wel de plekken hadden ingenomen op de tribune was er een aanval over links en de bal lag al achter de
Krommenieër goalie Martijn Mooij door een treffer van Deniis Koraag van Alcmaria. Het was de snelste tegentreffer die Sporting Krommenie in de afgelopen seizoenen tegen heeft gekregen.
Echt scherp begonnen Sporting Krommenie niet aan dit duel. In de beginperiode van de eerste helft kwam Sporting Krommenie moeilijk onder de druk van Alcmaria vandaan en was het uitverdedigen wat te gehaast. Gaandeweg kreeg Sporting Krommenie meer grip op het spel en na 35 minuten spelen was het Kevin de Wit die de score voor de mannen uit de Zaanstreek opende.
Op aangeven van Mike Pirovano, die de bal goed aan hem meegaf maakte Kevin de Wit het beheerst af met binnenkant voet.
In de tweede helft golfde het spel op en neer en hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Af en toe brak Alcmaria gevaarlijk door en moest Martijn Mooy met enkele knappe reddingen zijn ploeg op de been houden. Deze prestaties van de grote kleine man heeft de vaste supporters kern doen besluiten Tinus uit te roepen tot Man of the match!
Een kwartier voor tijd werd een onoplettendheid van hun verdediging de Alkmaarse club fataal. Jop Mirck gaf een lepe pass op Roel die vanaf de linkerkant een voorzet gaf op Mike die uit de rug van zijn verdediger liep en de bal achter keeper Brad Stanneveld kopte. De 2-1 werd door Sporting Krommenie met man en macht verdedigd en zowaar waren er nog mogelijkheden op de 3-1. Jim Gielen gaf een splijtende pass op Kevin de Wit die oog in oog met Stennveld net naast mikte. Uiteindelijk werd de overwinning over de streep getrokken. Een verdiende revanche van de vorige wedstrijd tegen deze concurrent. Door het verlies onlangs tegen rkvv Saenden en Alcmaria Victrix zijn de titelaspiraties weer wat getemperd, maar deze wedstrijd liet zien dat Sporting Krommenie beschikt over een goede ploeg die met snel combinatiespel en, indien noodzakelijk op karakter, elke tegenstander binnen deze competitie kan verslaan.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl