Fortuna W naar onterecht verlies bij Silvolde

Op verplaatsing is het de mannen van trainer Martin de Groot niet gelukt de punten mee terug te nemen naar Wormerveer. Silvolde wist op de valreep de winst veilig te stellen.
Het was Silvolde dat energiek uit de startblokken wist te komen. Bij Fortuna W stond de nog niet geheel fitte Milan Klopper weer in de basis.
Na een kwartier was het Silvolde dat haar eerste echte kans krijgt. Alleen op Fortuna doelman Liklikwatil afkomend bleek spits Bouwmeister nog te zwak met het afronden.
De wedstrijd kabbelde voort en kende weinig tot geen hoogtepunten geheel passend bij het veld dat ook verre van optimaal was. Pas in de 40 e minuut leverde een goede vrije trap van Silvolde wat opwinding op, maar uiteindelijk niets aan de score wijzigde. Nog voor rust leek een ’toverbal’ van Silvolde speler Römerde Fortuna goalie bijna te verrassen. Op slag van rust ontsnapte Silvolde nipt een Fortuna als bal tegen de paal valt. Na de thee wilde de thuisploeg meteen zaken doen. Een gevaarlijke inzet werd echter door de F-goalie bekwaam gekeerd. Net als in het eerste bedrijf blijft de wedstrijd dan verre van aansprekend. Enig tumult ontstaat in de 64 e minuut als het thuispubliek een forse overtreding van FW meende te zien. De referee zag dat anders.
In de slotfase leek het dan toch nog goed te komen voor de bezoekers. Met nog twee minuten te gaan voorkomt de Silvolde doelman echter de 0-1. Een stand die op dat moment de veldverhoudingen goed weer zou hebben gegeven. Ook daarna nog een kans voor Heijnis die nipt gemist werd. Vanaf dat moment leek iedereen op een remise te rekenen. Daar dacht Silvolde spits Rick Bouwmeister heel anders over. Hij was het die in de slotseconden de 1-0 binnen schoot. Het leek zelfs nog 2-0 te worden maar in de extra tijd werd een schot van een Silvolde aanvaller net op tijd gekraakt.
van onze verslaggever; foto Jos Overgoor

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl