Oud jeugdspeler SVA tekent bij IFK Göteborg

Oud-SVA jeugdspeler Tim van Assema heeft deze week een contract getekend bij een van de grootste profclubs in Zweden: IFK Göteborg. Van Assema speelde tot en met de D1 bij SVA en nam afscheid van SVA in Assendelft op zaterdag 13 april 2013. Hij was toen inmiddels al gescout door AZ en zou daar in de jeugdopleiding verder kunnen gaan. De familie van Assema verhuisde in 2013 echter naar Zweden en daar ging hij verder in zijn ontwikkeling. Ook daar bleef dit niet onopgemerkt. Hij kwam recent zelfs uit voor het Zweedse jeugdelftal onder -17 en gaat nu dus voetballen bij de 18-voudig Zweeds kampioen. IFK Göteborg speelde in het seizoen 2008-2009 voor het laatst mee in de Champions League.
Op zaterdag 13 april 2013 speelde Tim van Assema, één van de grootste SVA talenten van de club ooit, zijn laatste wedstrijd voor SVA D1. Een week later verhuisde van Assema destijds met zijn familie naar Zweden.
De begeleiding van SVA D1 organiseerde toen een afscheidswedstrijd voor hem tegen een team van de AZ voetbalschool. Van Assema trainde in 2013 enige tijd met AZ mee en kreeg een aanbieding van AZ om in seizoen 2013/2014 in Alkmaar te komen spelen. Door de aanstaande verhuizing kon dit echter geen doorgang vinden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl