Jong AZ ontvangt maandagavond NEC en Druijf

ZAANSTAD- Jong AZ neemt het maandag voor eigen publiek op tegen NEC. Voor de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk een weerzien met topscorer Ferdy Druijf. Op het AFAS Trainingscomplex wordt om 20:00 uur afgetrapt.
Druijf maakte in de eerste seizoenshelft nog grote indruk bij Jong AZ. De spits uit Uitgeest werd na de eerste periode uitgeroepen tot Beste Talent en ontving ook een Bronzen Kampioensschild voor het topscorerschap. In totaal maakte Druijf voor de winterstop veertien doelpunten.
Topscorer
In de tweede seizoenshelft speelt Druijf op huurbasis voor NEC en ook in Nijmegen scoort de aanvalsleider er lustig op los. Aanvankelijk moest hij Mario Engels (Roda JC) nog voor zich dulden op de topscorerslijst, maar Druijf werd topscorer van de derde periode en kwam vrijdag op gelijke hoogte. Net als Engels scoorde hij dit seizoen al 23 keer.
Late capitulatie
Begin november ging Jong AZ onderuit in het Goffertstadion. Op aangeven van Druijf opende Vince Gino Dekker destijds de score, maar na een uur kwam NEC op gelijke hoogte via voormalig AZ’er Rens van Eijden. De Alkmaarse beloften leken wel op een knap punt af te stevenen, maar moesten in de slotfase alsnog capituleren: 3-1.
Matige periodestart
Jong AZ presteert sinds de winterstop beduidend beter dan ervoor, maar wacht in de vierde en laatste periode van het seizoen nog op de eerste zege. Er werd gelijkgespeeld tegen Jong PSV en vrijdag volgde een late nederlaag bij TOP Oss. NEC verloor de laatste twee duels en verkeert dus evenmin in topvorm. De ploeg van Jack de Gier staat veertiende, maar heeft nog uitzicht op plaatsing voor de nacompetitie.
Arbitraal kwartet
De wedstrijd in Zaanstad staat onder leiding van Stan Teuben. De 23-jarige scheidsrechter uit Aarle-Rixtel wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Kevin Bodde en Joey Waleveld. Wouter Wiersma is de vierde official.
Live
Kaarten voor het treffen met NEC kosten € 5 en zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Maandag niet aanwezig? Het duel in de 32e speelronde van de Eerste Divisie is ook ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van FOX.
bron az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl