Branie en vermaak op AZ Voetbalschool Toernooi

ZAANSTAD- Sprankelende acties, heerlijke doelpunten, uitblinkende spelers en veel spelplezier. De veertiende editie van het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi bezat zondag alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag.
“Dit is een prachtig podium om je te onderscheiden”, zei Hoofd Jeugdopleiding vooraf over het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi. “Je kunt je meten met de spelers uit de andere regio’s en laten zien wat je geleerd hebt. Het is natuurlijk mooi voor die jongens om te kunnen uitblinken op het AFAS Trainingscomplex, een omgeving die in alles voetbal ademt.”
Bloedfanatiek
In een fris maar ook zonnig Zaanstad werden Brandenburg, de jeugdtrainers en -scouts van AZ en Herry & Berry op de wenken bediend. Omdat er mooi voetbal op de mat werd gelegd, maar ook omdat de spelers met lef speelden. Zij schroomden niet om risico en branie in hun acties te leggen en dat kwam de vermakelijkheid van de wedstrijden zonder meer ten goede.
Van Zijtveld: ‘Zag ware wil om te winnen’
Ook Michael van Zijtveld, coördinator van de AZ Voetbalschool en trainer van AZ Onder 15, had genoten van het vertoonde spel. “Ik zag ook een enorm enthousiasme bij de spelers en de ware wil om te winnen. Prachtig om te zien dat zij al veel hebben geleerd in de AZ Voetbalschool in de Regio. De jongens worden technisch steeds vaardiger, durven uit te blinken en stralen spelplezier uit. Het was een prachtige voetbaldag met ook veel positieve support van langs de zijlijn.”
Bokaal
Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door AZ Voetbalschool in de Regio Zaanstad. De ploeg won in de finale met 3-0 van AZ Voetbalschool in de Regio Alkmaar. Het winnende team kreeg even later de bokaal overhandigd van Myron Boadu en Thomas Ouwejan. De twee exponenten van de AZ Jeugdopleiding beantwoordden ook vragen van de deelnemers en deelden na de prijsuitreiking handtekeningen uit.
Verder ontwikkelen
Het toernooi wordt twee keer per jaar georganiseerd en maakt onderdeel uit van de AZ Voetbalschool in de Regio. In dit traject wordt veel kinderen de kans wordt geboden zich verder ontwikkelen als voetballer, zonder dat zij uit hun eigen leefomgeving gehaald worden en vele uren kwijt zijn aan reizen. Iedere zondag trainen zij onder de hoede van AZ-trainers bij een voetbalclub in de eigen regio.
‘Op hoog niveau ontwikkelen’
“De spelers krijgen met de AZ Voetbalschool in de Regio de kans zich op hoog niveau te ontwikkelen en onderscheiden”, legt Van Zijtveld uit. “Technische vaardigheden, spelplezier en de wil tonen om uit te blinken staan bij deze trainingen hoog in het vaandel. En alles wat zij al geleerd hebben, komen zij tijdens het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi laten zien.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl