OSV mag zich na nieuwe derbywinst kampioen van Oostzaan noemen

Zaterdag tweedeklasser OSV heeft ook de tweede ontmoeting met buurtgenoot OFC gewonnen. Daar leek het in eerste instantie niet naar uit te zien, totdat de ploeg van Ron van der Velde met een paar treffers een 0-2 achterstand omboog in een 4-2 zege. “Wij zijn de kampioen van Oostzaan.”
Deze editie van de Oostzaanse derby was een stuk aantrekkelijker en levendiger dan het eerdere treffen in december. Een vroege openingstreffer droeg hier ook aan bij. Na acht minuten bracht Eddie Lulaj de bezoekers verrassend aan de leiding met een beheerst lobje. Vlak voor rust had Joey Noordenbos, maker van de enige goal in de heenwedstrijd, de gelijkmaker op zijn schoen. Vogelvrij voor doelman Fabian van den Heuvel (verving de geschorste Davey Clements) leek hij te schrikken hoe groot zijn kans was en prikte naast.
“Het leek wel alsof er een soort stijfsel in hun benen zat. Er was geen beweging op het middenveld”, zei Van der Velde over het statische spel van de thuisploeg. Nadat Adnan Barakat enkele minuten na de theepauze uit een penalty de 0-2 maakte, leek de hekkensluiter op weg naar een zeer belangrijke zege in de strijd om directe degradatie te ontlopen. Slechts een aanvalsoffensief kon OSV nog in de wedstrijd helpen. Achteraf gezien bleek Van der Velde daarin een gouden hand van wisselen te hebben. “Ik was er twee aan het instrueren om met vier spitsen te spelen toen de 1-2 viel. Die goal heb ik niet gezien.”
De aansluitingstreffer waar de oefenmeester op doelt was een fraai afstandsschot van Jermaine Jeulink. De twee invallers die op dat moment klaarstonden, Mitchell Bijvoet en Sergay Gemin, maakten de comeback helemaal compleet. Eerst knalde Bijvoet een vrije trap binnen en enkele minuten later tekende Gemin uit een prachtige lange bal van Rik Smit (wiens huis voor de wedstrijd met gele kleuren werd versierd) voor de 2-3.
Toch gaf OFC zich nog niet gewonnen. Lulaj had de 3-3 op zijn schoen, maar kreeg de bal niet goed onder controle. Uiteindelijk werd in blessuretijd de eindstand op 4-2 bepaald. Na goed voorbereidend werk van Jesse Willems rolde de bal via de paal en de voet van Noordenbos binnen. “De beste ploeg heeft gewonnen. Het was moeizaam, van onze kant beneden ons niveau, maar we zijn kampioen van Oostzaan.”
OSV blijft door de overwinning in de race voor een nacompetitieticket voor promotie. Voor OFC wordt het een lastig verhaal. De Oostzaners blijven de rode lantaarndrager en vechten volgende week tegen concurrent Buitenveldert (vier punten meer) eigenlijk voor hun laatste kans.
bron; hav

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl