CVV Blauw-Wit met duidelijke cijfers onderuit tegen AFC ’34 (1-5)

Na de zeperd tegen Wieringermeer (4-0) moest CVV Blauw-Wit de rug rechten en tegen het Alkmaarse AFC ’34 op zoek naar revanche. De ploeg van Pieter van Netten kwam nog wel op voorsprong, maar moest toezien hoe een lepe en goede tegenstander met de punten uit de Karnemelkspolder vertrok. De score liep uiteindelijk op naar 1-5.
De openingsfase was voor AFC ’34. De thuisploeg hielp ze daarbij wel een handje, want het was knullig verdedigen van de thuisdefensie die in de vijfde minuut Joshua Souisay een op het oog niet te missen kans gaf. Het oog werkte echter bedrieglijk, want de bal verdween over het doel van Joris Crok. Nadat AFC ’34 in de achtste minuut slordig omging met een vier tegen twee overtalsituatie was duidelijk dat Blauw-Wit aan de bak moest. Daar had het moeite mee. Het was als donderslag bij heldere hemel dat het wel op voorsprong kwam. Een goede aanval over links, werd door de beste speler aan de thuiskant Robin Koers goed voorgezet. Clubtopscorer Lava Dollart controleerde knap en schoot goed in de lange hoek; 1-0. Ineens was het initiatief voor de blauwhemden. Met wat meer geluk had Maikel de Vries twee minuten later de 2-0 gemaakt, maar zijn inzet werd gepareerd door de prima keepende Alkmaarder Lennart Lakeman. De sterke fase van Blauw-Wit eindigde gek genoeg met een niet gegeven penalty. De overduidelijke charge op Lava Dollart binnen de beruchte lijnen werd door scheidsrechter Koning om onduidelijke redenen weggewoven. In de 35e minuut kwam AFC ’34 op gelijke hoogte nadat het zich met fysiek voetbal terug in de eerste helft knokte. Weifelend optreden van keeper Crok werd door AFC-spits Verdi Sambo goed afgestraft. De keeper van de thuisploeg raakte bij deze actie geblesseerd en werd vervangen door Mika Zuijdam. De thee leek opgezocht te worden met een gelijke tussenstand, maar door een toevalstreffer werd het nog voor rust 1-2. Een weggewerkte bal viel pardoes voor de voeten van de rappe Joshua Souisay. Dit keer scoorde de linksbuiten uit een veel moeilijkere hoek met een knappe lob.
Na de rust zagen de toeschouwers een feller Blauw-Wit uit de kleedkamer komen. Het ontsnapte nog wel bij een inzet van Mees Bouman, maar daarna kende het zijn sterkste fase in de tweede helft. Na een voorzet van Lava Dollart leek Danny Roos met een acrobatische omhaal de 2-2 te maken. Een prachtige redding van Lakeman voorkwam een tweede Zaanse treffer. Een aanval later kwam een voorzet van Maikel de Vries terecht bij de vrijstaande Ilhan Eren. De kopbal van de nummer tien verdween echter over het doel van AFC ’34. Na deze sterke fase besloot trainer Van Netten centrale verdediger Kevin Schenk voor een slotoffensief naar voren te sturen. Het gewenste effect bleef uit. Blauw-Wit bracht zichzelf in de problemen in de opbouw en de lepe tegenstander strafte dit foutje onmiddellijk af. De 1-3 van Sambo was tevens de beslissing, want daarna kwam de thuisploeg er aanvallend niet meer aan te pas. Dat het door treffers van Bouman en Souisay nog 1-5 werd was slechts voor de statistieken.
Oefenmeester Pieter van Netten was duidelijk in zijn commentaar: “Tot de 1-3 zitten wij in de wedstrijd. Weliswaar niet op een dominante manier, maar we toonden na de rust met felheid aan dat we kansen op de gelijkmaker konden afdwingen.” Dat het uiteindelijk 1-5 werd, kwam volgens de Assendelfter ook door de geslepen tegenstander. “De voorhoede van AFC ’34 is gewoon een prima voorhoede in deze klasse. Toen bij ons het geloof na de 1-3 wegzakte, kwam bij AFC ’34 de bedrevenheid naar voren. Maar we gaan niet bij de pakken neer zitten. Ons seizoen is wisselvallig, dat is nu een gegeven. Dat betekent echter ook dat we eerder zijn opgestaan. Volgende week tegen Jisp verwacht ik dat we uit een ander vaatje tappen en een resultaat afdwingen.”
Gele kaarten: Kevin Schenk (Blauw-Wit), Dennis Jong en Jimmy Beemsterboer (AFC ’34)
Opstelling Blauw-Wit: Crok (Zuijdam, 36e minuut), Y. Braam, Schenk, M. Van Olst, R. Veldhuis, Koers, Van Tunen, Dollart (Zwaagstra 87e minuut), Eren, Roos M. De Vries (Craig 82e minuut).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl