Jong AZ treft vanavond TOP in Oss

ALKMAAR- Jong AZ pakte maandag een punt bij de start van de vierde en laatste periode van het seizoen. Deze begint met vier wedstrijden in twaalf dagen, waarvan het treffen met TOP de tweede is. In Oss wordt vrijdag om 20:00 uur afgetrapt.
De Alkmaarse beloften speelden maandag op het AFAS Trainingscomplex doelpuntloos gelijk tegen Jong PSV. Doelman Rody de Boer hield voor het eerst de nul met het AZ-logo op de borst. Zo droeg hij bij aan het behalen van de elfde remise van het seizoen. Geen enkele ploeg speelde dit seizoen zo vaak gelijk als de formatie van Michel Vonk en Koen Stam.
Mist
TOP Oss verloor maandag met 3-0 bij Almere City. De wedstrijd werd vrijdag na een klein halfuur gestaakt vanwege hevige mist, waarna de ploeg van Klaas Wels drie dagen later in het overgebleven uur het onderspit dolf. Desondanks staat TOP nog altijd op een uitstekende zevende plaats, en die geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de nacompetitie. Wel zijn de verschillen in de subtop minimaal.
Olij
Nick Olij is vrijdag niet van de partij. De door AZ aan TOP verhuurde keeper liep vorige week tijdens de warming-up een armbreuk op en is vier tot zes weken uitgeschakeld. Een forse aderlating voor de Brabanders, die in Olij een zeer betrouwbare sluitpost hebben. Hij miste tot zijn blessure geen duel en hield al tien keer de nul. Alleen Joël Drommel (FC Twente) staat op meer clean sheets.
Dogan
Behalve tussen de palen hebben de Ossenaren ook voorin kwaliteit rondlopen. Huseyin Dogan is dit seizoen met vijftien goals de grote blikvanger. In november scoorde hij ook twee keer in het met 1-3 gewonnen duel met Jong AZ. In het AFAS Stadion opende Ferdy Druijf destijds de score en tekende Bryan Smeets voor de gelijkmaker.
Live
Vrijdag niet aanwezig in het Frans Heesenstadion? Het duel in de 31e speelronde van de Eerste Divisie is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van FOX.
Arbitraal kwartet
De wedstrijd in Oss staat onder leiding van Alex Bos. De scheidsrechter uit Elburg wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Djurre Zijlstra en Franca Overtoom. Luuk Timmer is de vierde official.
Volgende thuisduel
Na het bezoek aan TOP komt Jong AZ op maandag 1 april weer voor eigen publiek in actie. Dan staat in Zaanstad het treffen met NEC op de agenda, een weerzien met de veel scorende AZ-huurling Ferdy Druijf. Kaarten kosten € 5 en zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex.
bron; az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl