Duidelijke missie en visie bij zvv Zaandijk

Gisteravond op bezoek bij Zaandijk en in gesprek met voorzitter Wim IJsseldijk en reserve aanvoerder Robert Bos pijlden wij de sfeer binnen de vereniging. Die o zo belangrijke sfeer binnen de vereniging bleek prima in orde. De kantine was gewoon geopend en de vaste donderdag avond vrijwilligers maakte het gemoedelijk in de kantine op Sportpark Schanszicht. Wij spraken daar een aantal vaste clubmensen. Zo kwam het manusje van alles langs ook even langs;clubicoon Cees Hartland. De man blijkt goud waard want is mede verantwoordelijk voor de reclameborden die langs het hoofdveld en langs de kant van de weg staan. Met enthousiasme werden tal van grote zaanse bedrijven door hem benaderd voor sportsponsoring. Dit met veel enthousiasme, passie en met succes. Het moet gezegd: het complex en de reclameborden rondom de velden zorgen voor een prachtige uitstraling. Bij het zien van Hartland merk je direct dat deze pensionada zvv Zaandijk ademt. Met een prachtig clubsjaal om de nek werd de voorzitter even gedag gezegd. Dit soort mensen staat symbool voor de manier waarop er binnen de vereniging met elkaar wordt omgegaan.
De selectie die afgelopen donderdagavond onder leiding van trainer Franklin Meyerhoven trainde liep er ontspannen en goed uniform gekleed bij. Hier viel op dat de spelvreugde er tijdens de training vanaf spatte. Dit komt mede doordat de Zaandijkers op een veilige zesde plek staan en dit weekend in verband met het inhaalprogramma niet in aktie hoeven te komen. Maar sinds afgelopen seizoen is de technische staf wel wat waakzamer geworden. Vorig seizoen had de ploeg ook een goede start maar was het slot zeer matig. Via degradatievoetbal en de nacompetitie is Meyerhoven in zijn eerste seizoen in de vierde klasse gebleven. Een club als zvv Zaandijk hoort gewoon in de vierde klasse uit te komen. Een ding is zeker; met alle derby`s is het in deze klasse prima toeven. Er is geen zware druk of absolute `must` om op zeer korte termijn te moeten promoveren. Maar deze ambitie ligt er wel en wellicht dat er volgend seizoen wel om een periodetitel gestreden kan worden.
Hoofdtrainer Meyerhoven heeft een nieuwe, jonge, frisse ploeg met veel potentie, maar die nog wel veel moet leren. De oudere garde is gestopt en er zijn een paar jongens uit het tweede team overgekomen. Zij werden onder zijn leiding kampioen in de reserve vierde klasse. Deze jongens hebben dit seizoen de overstap gemaakt en laten zien dat ze volwassen zijn geworden. Onze gemiddelde leeftijd is zo’n 21 à 22 jaar. Midtwintigers als Martijn Teeuwen, Robert Bos en Paul Aafjes trekken nu de kar. Helaas kampt het team momenteel wel met veel blessures, allemaal gevolgen van pechgevalletjes!
De recente oefenmeester was twee seizoenen geleden onder hoofdcoach Ron Karreman twee jaar assistent geweest bij de selectie. In de twee jaar dat hij meeliep met Karreman heeft hij veel geleerd. Vorig seizoen begon hij aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke. De oefenmeester moest door blessures al vroeg zijn eigen (prof)voetbalcarrière beëindigen. Om toch in het voetbal actief te blijven, besloot Meyerhoven zijn trainerspapieren te gaan halen. Hij rondde dit met goed gevolg af. Als assistent-trainer en coach van het tweede team van ZVV Zaandijk heeft Meyerhoven volgens de club laten zien klaar te zijn voor de volgende stap en te passen bij het dna van de vereniging. Vorig seizoen was het in het begin nog even zoeken maar inmiddels heeft de oefenmeester voldoende ervaring opgedaan om dit seizoen te laten slagen. Vorig seizoen moest de nacompetitie er aan te pas komen om in de vierde klasse te blijven. Nu is de ploeg al zo goed als zeker in veilig haven aangemeerd.
In gesprek met aftredend voorzitter Wim IJsseldijk hoorden wij de woorden: respect en waarden en normen. Mede doordat de gedragsregels in de kantine hangen is dit bij alle leden bekend. De kantine, de plek waar bijna alle spelers en leden graag komen. Als bestuur zullen we bij alle toekomstige beslissingen kijken of de beslissing niet tegenstrijdig is met onze visie en missie benadrukt IJsseldijk. En natuurlijk rekenen ze daarmee op de leden om deze missie ook in praktijk te brengen als speler, toeschouwer en vrijwilliger!
Hieronder nog even die voor de club o zo belangrijke missie en visie:
De visie van ZVV Zaandijk is: gezelligheid, solidariteit en voetbal op passend niveau is het doel van ZVV Zaandijk. Hierbij staat het gevoel van veiligheid centraal. We streven voor de leden een goede binding met de club na en hanteren normen en waarden waaronder de kernwaarden “respect en sportiviteit”. Daartoe zal passend beleid worden gemaakt, gezorgd worden voor implementatie en er zal open worden gecommuniceerd. Het bestuur zal gestructureerd, proactief en transparant de vereniging besturen. Er wordt gevoetbald op een mooi en daarvoor ingericht sportpark.
De missie van ZVV Zaandijk is: De club biedt voor een ieder een centrale ontmoetingsplaats waar alle leden op passend niveau kunnen voetballen. Het sportklimaat is gezellig en veilig zodat iedereen zich thuis kan voelen ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, afkomst, geloof of achtergrond. Het bestuur zal bij al haar toekomstige beslissingen toetsen of de betreffende beslissing niet tegenstrijdig is met de visie en missie van de vereniging. Ook is er een vertrouwenscontactpersoon (VCP) die kan helpen als je op een seksuele of andere manier wordt lastiggevallen en je kan adviseren hoe je het best met je klacht om kan gaan en weet waar je terecht kunt. Deze persoon adviseert het bestuur bij het creëren van een veilig sportklimaat.
Al met al kunnen we begrijpen dat bezoekende clubs en eigen leden maar al te graag langskomen op het complex, gelegen tegenover de Zaanse Schans.
Van onze verslaggever, foto R.Kerssens

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl