Daliyah de Klonia op weg naar Oranje

Dromen we als voetballer/-ster niet allemaal van het Oranje tricot? Iedere rechtgeaarde voetballer/-ster probeert met zijn/haar talenten het optimale te bereiken. Het is echter slechts weinigen gegeven die droom werkelijkheid te laten worden. Een mogelijke uitzondering – we moeten voorzichtig zijn – vormt onze JO14-1 speelster Dalyah de Klonia.
Wie in de Zaanstreek de naam De Klonia laat vallen zal merken dat vooral de ogen van de wat oudere gesprekspartner zullen oplichten. Haar oom Roy de Klonia was, naast populaire postbode, ooit één van de meest spraakmakende spelers in de Zaanstreek. Nu is het echter een veel jonger familielid dat flink aan de weg timmert.
Al op jonge leeftijd wist Dalyah dat voetbal haar ding was. Haar opa meldde zijn kleindochter al op twee jarige leeftijd aan als lid van Fortuna W. Pielen en pingelen met een bal zat er al vroeg in. Pas op haar vierde jaar werd ze daadwerkelijk voetbalster. Vanaf dat moment heeft zij altijd met jongens om haar heen gespeeld. ‘Helemaal niet erg hoor. Je leert er enorm veel van’ is haar nuchtere antwoord. Haar talent bleef niet lang onopgemerkt.
Even wat willekeurige data:
20 mei 2016 Daliyah de Klonia gefeliciteerd met je selectie Oranje O12.
27 november 2017 E1 speelster Daliyah is een paar weken geleden uitgenodigd voor selectiewedstrijden KNVB. Dat heeft zij zo goed gedaan dat zij is opgenomen in de KNVB selectie O11/O12.
2 november 2018 De KNVB heeft uitnodigingen gestuurd aan Daliyah de Klonia, Iris Meijer, Joelle Kuulkers en Liz Scholting voor de MO14 West 1.
Als speelster van het z.g. Regio Team (er zijn er drie) heeft zij een serie van drie testwedstrijden moeten spelen. Maandag j.l. was haar laatste. Van de ongeveer 60 meiden zijn er uiteindelijk 22 geselecteerd voor het landelijke JO14. ‘Het is iedere keer weer spannend of je door bent. Je moet altijd en overal enorm je best doen.’
Uit die laatste 22 worden telkens 16 namen geselecteerd die aan wedstrijden en trainingen deelnemen. ‘spelen op toernooien is geweldig. Heel spannend iedere keer weer.’
Voor Daliyah zijn de Ajacieden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong haar grote voorbeelden. Ajax is, na Fortuna W natuurlijk, duidelijk haar favoriet. Haar droom is dan ook ooit te mogen spelen bij de Ajax Vrouwen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl