Operatie opblaashal AZ trainingscomplex geslaagd

Het is een drukte van belang op sportpark Kalverhoek in de Wijdewormer. Aan het hypermoderne trainingscomplex van AZ wordt woensdag een enorme opblaashal toegevoegd met daaronder een compleet voetbalveld van kunstgras. AZ zet weer een stap vooruit in de vaart der voetbalvolkeren. In de competitie gaat het crescendo, Feyenoord en de derde plaats liggen binnen handbereik.
De projectleider van de hele operatie, Hans Schoenmaker van Polyned legt uit: ,,Gisteren hebben we met 60 man het doek van de opblaashal in drie gedeeltes neergelegd. Dat is een behoorlijk karwei geweest, elk stuk doek weegt circa 3000 kilo. Daarna hebben de zeilmakers de stukken aan elkaar gezet en het stalen frame neergelegd, waar het doek op rust. Vandaag is het opblaasdag.”
,,We zijn vanmorgen om 7 uur met 30 man begonnen met de voorbereidingen. Om 9 uur hebben we de ventilator aangezet en zijn we lucht gaan blazen. Toen we op 2 meter hoogte zaten hebben we de lampen opgehangen en nu blazen we hem verder op en maken een start met het ingraven, zodat de hal stabiel komt te staan. Morgen gaan we de hal verder afwerken. Het doek wordt op maat gemaakt en er worden 8 deuraansluitingen ingelast. Verder moet er nog wat straatwerk worden ingemaakt. Ik verwacht dat we zeker nog wel een dag of tien bezig zijn. Hoe groot het veld is? Ongeveer 76,5 meter breed en 105 meter lang. De hal is ongeveer 20 meter hoog. Nee, het kunstgras hoeft er niet ingelegd te worden, dat lag er al in.’’
De catering wordt vandaag verzorgd door Hans Dekker (73). De supervrijwilliger bij ZCFC, dat ook op sportpark Kalverhoek speelt, was al om kwart voor 6 op zijn post. ,,Ik ben hier de klusjesman, ik ben elke dag op de club, sinds ik 12 jaar geleden met de vut ging. Omdat de hal van AZ naast ons clubhuis verrijst, is het wel zo handig dat wij de werklieden hier opvangen. Ik zorg voor de koffie en thee hier. En voor de stroom. Want die hebben ze vandaag hard nodig om al die lucht in de hal te blazen.’’
AZ is blij met de hal. Lisanne Nooter, perschef AZ: ,,We zijn bij AZ continu bezig met innovatie en professionalisering. Met deze overdekte hal zetten we een nieuwe stap. Nu kunnen de spelers van AZ ook met slecht weer onder optimale omstandigheden trainen. We hebben voor een hal gekozen die bijna net zo groot is als een normaal voetbalveld. Zodat de spelers ook bij slecht weer een partij kunnen spelen.’’ Als het project helemaal klaar is, gaat AZ de hal officieel openen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl