Matig duel zvv Zaanlandia in Uitgeest

Tegen sup-topper FC Uitgeest speelde zvv Zaanlandia een matige partij. Daar waar de zwartjes in de thuiswedstrijd nog gelijkwaardig of zelfs beter was, viel er zondag bij FC Uitgeest weinig eer te behalen. Op het zeer hobbelige en gevoelige natuur grasveld in Uitgeest lukte het de bezoekers geen moment om in de wedstrijd te komen. Wanneer je als snel na 3 minuten op 1-0 achterstand komt is het verhaal van de wedstrijd voor het grootste deel van het verhaal verteld. De ploeg van Ronald Dooijeweerd liep telkens achter de feiten aan en op een dergelijk moeilijk veld bleken combinaties nauwelijks uit te voeren en moest de lange bal hoogtij vieren. En met dat laatste spelonderdeel kon de thuisploeg beter omgaan dan de bezoekers uit Zaandam. Na 30 minuten zag d e ploeg Jeremy Kho uitvallen met een hoofdwond en werden de aanvallende mogelijkheden zeer beperkt. Omdat de ruststand slechts 1 doelpunt verschil bleef, bood dit ruimte voor herstel na de thee. En die kwam er heel even als Reino Kok ook na 3 minuten de gelijkmaker aantekent vanuit een van de spaarzame goede kansjes in de wedstrijd. De blijdschap is echter van korte duur als de nummer 11 van FC Uitgeest Lester Half in minuut 54 zijn eerste treffer en de 2-1 binnenschiet, de verdedigers van zvv Zaanlandia stonden er bij en keken er naar. Dezelfde speler maakt in minuut 87 de 3 tegen 1 en de speler met nummer 8 Hamaker kopte in minuut 93 de 4e treffer achter Terry Bosma de goalie van zvv Zaanlandia. Hij was ondanks de nederlaag bij de bezoekers wel de beste man van het veld. De ploeg van Dooijeweerd heeft aankomend weekend nu eerst een vrije ronde en speelt dan tegen de rode lantaarndrager,sv Hillegom op zondag 7 april. Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg om echt weg te blijven uit de onderste regionen op de ranglijst .

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl