Veerkrachtig SVA komt tot 3-3 bij Vitesse`22

Hoe goed is SVA nu werkelijk. Met de week stijgt de spanning in de competitie, maar niet zozeer bij SVA. De Assendelvers staan namelijk al weken op een stabiele maar bescheiden 7e plaats in de rangschikking. Vandaag tegen Vitesse`22 de nummer twee in de stand. En hoe goed Vitesse`22 was werd al snel duidelijk. Met een voortvarend begin werd de verdediging van SVA al in de 4e minuut in de luren gelegd. Een uitstekend doelpunt van Vitesse`22. Vijf minuten later verrichtte Jorn uitstekend verdedigend werk door de angel uit een Vitesse`22 aanval te halen, maar op een of andere manier ontstond er een storing in de communicatie van de SVA verdediging. De defensie van de Assendelvers stond erbij en keek ernaar en als een duveltje liep een Vitesse`22 speler verder met de bal, gaf hem voor en het enige wat SVA nog kon doen was een voorzichtige overtreding maken. Niet voorzichtig genoeg vond de scheidsrechter en de bal lag op de stip. Een slecht begin voor het team van coach Joeri Houniet, 2-0 achter voor je er erg in hebt. Hoe goed moet je wel niet zijn om hier nog wat van te maken moest hij hebben gedacht. Stoïcijns voetbalde SVA door en kwam zowaar best wel in de buurt van het doel van de Castricummers. Zo dichtbij dat een Vitesse`22 speler abusievelijk zijn hand gebruikte in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal terecht resoluut op de stip. De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Sebbe Davids de penalty onberispelijk binnen schoot. Het veld was moeilijk bespeelbaar, je zag de bal af en toe rare stuiters maken. Vitesse`22 is dat gewend, maar bij SVA leken ze daar meer nadeel van te hebben. Ook al redde zo’n polletje ons wel van een 3-1 achterstand toen de linksbuiten van Vitesse`22 alleen voor keeper Max Boon kwam te staan. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg SVA meer grip op het spel en was het nadrukkelijk aanwezig op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde in een uitstekende voorzet van links die door Stefan Seijs strak werd ingekopt. Petje af voor de veerkracht van SVA. Echter, SVA kwam toch weer in problemen door een sliding van Sebbe, waardoor de bal het strafschopgebied in denderde en waarvan keeper Max Boon dacht dat hij hem wel mocht oppakken, echter dit bleek niet te mogen en wat resulteerde in een vrije trap tegen in eigen strafschopgebied. Deze bal werd tot ieders geluk aan Assendelver zijde niet goed genoeg ingeschoten. Maar een gele kaart verder voor Max Boon en een volgende verdedigende vergissing leidde vlak voor rust tot een 3-2 achterstand.
Vlak na rust brak Daan Rijkhoff door maar wordt vakkundig gevloerd. Het had zomaar rood kunnen zijn, maar de scheidsrechter kwam niet verder dan een vrije trap. Even later een prima actie van Rijkhoff, die inmiddels aan de linkerkant was opgedoken, waarmee hij Jeroen op de vijf meter lijn aanspeelde. Jeroen zag Stefan Seijs helaas over het hoofd die eigenlijk klaar stond om de bal met linkerbeen in te schieten. De kansen waren er, maar het was Vitesse`22 dat de 4-2 maakte. Gelukkig werd deze afgekeurd wegens buitenspel net zoals ook in de eerste helft een goal van SVA werd afgekeurd. Gedurende de tweede helft raakte SVA steeds meer het overwicht kwijt. Er kwam nog wel een kans, Stefan Waij al worstelend met de bal en het veld weet nog een aardig schot af te leveren die de keeper dwingt tot het uiterste te gaan. Helaas belandde de bal op de paal, maar de terugstuitende bal komt op de rug van de nog liggende keeper. Bijna komisch, maar de keeper vond het zelf tragisch, stuiterde de bal toch het doel in. De 3-3 was een feit. De hoop op een overwinning begon te groeien. Trainer Joeri besloot Stef in te brengen om de tegenstander vooral op snelheid te bestrijden. SVA kreeg nog twee grote kansen, maar de polletjes deden hun werk. Max Boon moest in de laatste minuut ook nog tweemaal venijnig optreden om een nederlaag te voorkomen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl