Subtopper FC Castricum met 2-0 te sterk voor ZCFC

FC Castricum bleek afgelopen zaterdag te sterk voor het Zaanse oranje. Door te winnen van ZCFC met 2-0 dompelt het de ploeg uit Zaandam in rouw en is ZCFC in de degradatiezone terechtgekomen. FC Castricum dat wordt geleid door de Zaanse oefenmeester Jeroen Kroes. Zijn ploeg begon goed aan de wedstrijd, na nog geen minuut te hebben gespeeld was er al een mogelijkheid om te score, een prachtige pass van Jeroen Mooij bracht Maarten van Duivenvoorde vrij voor het doel van ZCFC.
Nog geen 9 minuten later een afstandsschot dat suizend over de lat ging. Het kon niet lang meer duren dat de score geopend werd, in de 15de minuut ging Elario Zweet alleen op de doelman af, een magistraal schot op de paal, in de rebound op de lat en vervolgens schoot hij hem prima in. ZCFC kon geen vuist maken en had het erg moeilijk met de snelle aanvallen van FC Castricum.
Door een fout bij het uitverdedigen verloor ZCFC de bal en ging Ernst Buijnsters alleen op de keeper af, hij maakt het prima af en FC Castricum ging rusten met een 2-0 voorsprong.
Hierna volgde een saaie tweede helft waarin beiden teams wel wilden, maar niet konden. De 1ste echte kans voor ZCFC om te scoren was in de 64 minuut, een prachtig afstandsschot van Marouane El Ibrahimi, die katachtig uit de kruising werd gehaald door Danny Burger. Vervolgens waren er nog twee mooie kansen voor Elario Zweet om te scoren, 1 ging rakelings over de lat en de andere werd er goed uitgehaald door de keeper van ZCFC, FC Castricum pakt 3 belangrijke punten ten kosten van de ploeg uit Zaandam. De tweede helft was acceptabel volgens ZCFC coach Willem Zeijlmans van ZCFC, dat biedt houvast.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl