Jong AZ ontvangt Jong PSV vanavond in Zaanstad

ZAANSTAD- Jong AZ trapt de vierde en laatste periode van het seizoen maandag af met een beloftenclash. Op het AFAS Trainingscomplex is het goed presterende Jong PSV de opponent. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
Voor de ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam kwam vorige week een einde aan een ongeslagen reeks van vier duels. Bij Telstar werd door een late goal van voormalig AZ Jeugd-speler Terell Ondaan een nipte nederlaag geslikt. Omdat FC Dordrecht in dezelfde speelronde won, zakten de beloften naar de achttiende plaats op de ranglijst.
Doelpuntenmachine
Met Jong PSV komt de beste presterende beloftenploeg op bezoek. De formatie van Dennis Haar – die komend seizoen als assistent van John van den Brom naar FC Utrecht gaat – staat vijfde en heeft zich ontpopt tot een ware doelpuntenmachine. In 29 duels werd al 64 keer gescoord. Geen ploeg in de Keuken Kampioen Divisie vond vaker het net.
Debutanten
In november ging Jong AZ op Sportcomplex De Herdgang met 3-1 onderuit. Mohamed Taabouni en Thijs Oosting maakten destijds hun debuut in het betaald voetbal, laatstgenoemde was zelfs direct trefzeker. Oosting kon met zijn goal een Eindhovense zege niet voorkomen. Voor de Brabanders scoorden destijds Bart Ramselaar en Maxi Romero.
Jeugdinternationals
Net als vorige keer valt de Alkmaars-Eindhovense beloftenclash samen met een interlandperiode. Owen Wijndal, Tijjani Reijnders, Jasper Schendelaar, Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn, Richard Sedlacek en Taabouni ontbreken aan AZ-zijde. PSV mist Cody Gakpo, Armando Obispo, Jordan Teze, Michal Sadílek, Amar Catic, Joël Piroe, Mike van de Meulenhof en Zakaria Aboukhlal.
Live
Kaarten voor het treffen tussen Jong AZ en Jong PSV kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Maandag niet aanwezig? Het duel in de dertigste speelronde van de Eerste Divisie is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ.
Foto; AZ.NL Mo Taabouni maakte in Eindhoven zijn betaald voetbal-debuut.
Arbitraal kwartet
Het duel in Zaanstad staat onder leiding van Sander van der Eijk. De 27-jarige scheidsrechter wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Don Frijn en Steven van der Vrande. Michael Eijgelsheim is de vierde official.
Volgende thuisduel
Na de beloftenclash met Jong PSV gaat Jong AZ op bezoek bij TOP Oss, waarna op maandag 1 april het thuisduel met NEC op de agenda staat. Kaarten kosten € 5 en zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl