Jong AZ in open duel gelijk tegen Jong PSV

Jong AZ heeft vanavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong PSV. Beide belofteploegen hadden door het interlandweekend te maken met de nodige afwezigen. Bij de Alkmaarders ontbraken om die reden Wijndal, Schendelaar, Sedlacek, Koopmeiners, Reijnders en Taabouni, terwijl ook de Eindhovenaren zes basisspelers misten in vergelijking tot de vorige speelronde.
Er was zodoende sprake van een open duel op het sportcomplex aan de Kalverhoek. Jong AZ speelde met een sterk middenveld, waarbij Helmer en Goudmijn bij vlagen lieten zien zeer behendig te zijn aan de bal, terwijl Jacobs voor de balans zorgde. Het resulteerde in een aantal fraaie combinaties en doelpogingen. Ondanks dat de thuisploeg via Mihalik, Helmer, Kunst en De Haas voor de gevaarlijkste momenten zorgde werd er voor rust niet gescoord. Te meer omdat ook Mauro Júnior een vrije schietkans niet wist te benutten namens de Eindhovenaren.
Lat
Na de pauze ging het meer over en weer. Jong AZ kreeg in de beginfase de meeste kansen en raakte via Mihalik ietswat fortuinlijk de lat. Nadat invaller Oosting op aangeven van de Tsjech de bal voorlangs gleed was het wel gedaan met de kansen voor de gastheren. In het laatste half uur was het vooral Jong PSV dat aandrong en Rody de Boer een aantal keer testte. De goalie had echter een antwoord op schoten van Verreth en Daneels. Het bleef zodoende bij 0-0. Enige smetje op de avond was de op het oog zware blessure van Henri Weigelt. De Duitser raakte na zeven minuten geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten.
Karakteristieken
Doelpunten: –
Gele kaarten: Helmer, Jacobs (Jong AZ)
Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Weigelt (7′ De Haas), Bergsma (c), Savastano; Jacobs, Helmer, Goudmijn; Mihalik, Duin, Kunst (55′ Oosting)
Opstelling Jong PSV: Roulaux; Wallenburg, Frey, Soulas, Theunissen; Rigo, Júnior, Verreth; Schoonbrood (61′ Daverveld), Lonwijk (75′ Thomas), Daneels

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl