Tien Westzaners toch makkelijks langs Sporting S

De eerste kansen waren voor Westzaan. Toen David Zwaan vroeg in de wedstrijd de 1-0 liet aantekenen werd al om de “tien” geroepen door iemand uit het publiek. Dat bleek al te optimistisch, want toen de achterhoede niet thuis gaf was het ineens weer gelijk. De kansen bleven echter komen en werden net zo makkelijk gemist als in de wedstrijd van vorige week. Een domper was de rode kaart na 25 minuten voor Roy Wigman, die in contact kwam met een doorgebroken aanvaller. De uitstekend leidende scheidsrechter twijfelde niet, toonde rood en toen was er een probleem. De doelman van het tweede team was eerder op de middag geblesseerd geraakt en nu werd speler Chris Kat in het keepers tenue gehesen. Gelukkig was hij niet nerveus, pff …. Maar het moet gezegd worden, Chris heeft prima gekeept en hij hield in het verdere verloop van de wedstrijd toch maar mooi de “nul”!
In het drankje in de rust bleek iets geheimzinnigs gezeten te hebben. Het inspireerde in ieder geval binnen twee minuten Kevin Grondman tot een ziedend schot, volgens zijn vader van 66 meter van het doel, dat via de onderkant van de lat in het net eindigde.
Tristan Kaatee kopte vervolgens nog tegen de lat. Sporting S probeerde wel weer de aansluiting te vinden maar er was geen doorkomen aan want de tien van Westzaan waren vastbesloten dat er gewonnen ging worden.
Niels Nielen bracht zeer fraai de 3-1 en de 4-1 op het scorebord. Oskar Wit liet zich nog vervangen door Davy Vis, die bij het eerste balcontact beheerst voor de eindstand zorgde.
Een mooie overwinning en gezien de andere uitslagen uit de afdeling ziet de toekomst er weer rooskleurig uit. Volgende week is er geen wedstrijd en over twee weken is er gelegenheid revanche te nemen op Rood Wit Zaanstad voor de 1-2 nederlaag op Westzanello.
Van onze verslaggever, foto Arno van den Broek

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl