Fortuna W: geen punten maar wel een fikse meubelcheque

De Noord Hollandse derby tussen Hollandia en Fortuna W kende hoge verwachtingen. Vandaar dat er op een frisse zaterdagavond ‘flink wat publiek’ langs de lijn aanwezig was. De liefhebbers kregen in Hollandia een terechte winnaar te zien. Op de 0-3 winst valt weinig af te dingen.
Onder die toeschouwers ook Zaanstedelijk wethouder sportzaken Gerard Slegers die samen met Marcel Kenter (o.a. bekend van volleybalvereniging Clam Dycke en WSV’30) de Wormerveerse dreven met een bezoek vereerde. Bij Fortuna moest Milan Klopper na een intensieve warming up noodgedwongen toezien vanaf de reservebank. De ‘doodschop’ van een week eerder maakte hem het spelen zo goed als onmogelijk. ‘Misschien dat ik het laatste kwartier nog iets kan betekenen’ bromde hij toen hij in de dug out plaats nam.
Hollandia was in de voorafgaande drie weken niet aan voetballen toegekomen. De achterstand in gespeelde wedstrijden varieert van drie tot vier. DE ploeg uit Hoorn opende, gehuld in het groen, met een schot dat door Fortuna goalie Gennaro Liklikwatil op het nippertje over het doel gewerkt kon worden.
Vervolgens is het de thuisploeg dat het heft in handen neemt en een aantal keren dicht in de buurt komt van H-goalie Nick van Santen. Danyl Plasmeijer en Sander van de Poll wagen hun kansen. De boomlange doelman wist echter steeds handelend op te treden.
Na een half uur spelen leek Fortuna te gaan scoren, maar die bal ketste af. De daaropvolgende uitval leek vervolgens Hollandia tot scoren te verleiden, maar ook hier ontbrak de juiste afronding.
In de 39 minuut is het toch verrassend Hollandia dat op voorsprong weet te komen. Thomas de Jong ziet zijn kans schoon als hem flink wat ruimte wordt geboden.
Na de pauze werd van Fortuna nieuw elan verwacht dat er helaas niet uit kwam. Dat kwam wellicht mededoor de snelle 0-2 van Jorg Ooievaar. Niet veel later was het Yannick Klopper die geblesseerd de strijd moest staken. Het bood Hollandia door de omzetting diverse kansen, maar telkens stond Gennaro Lillikwatil paraat.
Fortuna trainer Martin de Groot wisselde nogmaals twee man om de bakens te verzetten. Het mocht niet baten. Zijn team bleef ogenschijnlijk te passief, raakte te vaak de tweede bal kwijt en trof in Hollandia een prima spelende én slimme tegenstander. Jammer dat één der mannen uit Hoorn verbaal zo vervelend bezig was.
In de slotfase werd het zelfs nog 0-3 en viel de wedstrijd in het slot. Vlak voor tijd moest Mandjano Manuputty zelfs nog een rode kaart accepteren na een stevige overtreding. Meteen daarna floot de uitstekend leidende arbiter Arthur Midden af.
Na afloop van de wedstrijd kende het verjaardagsfeest van de Supportersvereniging De Fortuna Fans een prima sfeer. Het verlies leek al verwerkt. De grote winst van dat feest was de meubelcheque die de jarige club bij monde van haar voorzitter John Kuijt aanbood aan Joost Cornelissen, preses van de SV Fortuna Wormerveer. De 9.000 euro zal worden aangewend voor nieuw meubilair in het clubgebouw.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl