FC Zaandam eindigt met 10 man en puntloos bij ZOB

Zuid-Oost Beemster; Vanmiddag waren de mannen van Miel Mans te gast in de Beemster. Vorige week vielen de beslissende doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd. Daar waar titelkandidaat ZOB de 3 punten pakte in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Jong Holland, verspeelde FC Zaandam in de 95e minuut een zekere overwinning. De vraag was hoe de Zaandammers dit hadden verwerkt. ZOB en vv Monnickendam gaan in de zaterdag tweede klasse a samen uitmaken welke club er met de titel vandoor gaat. Winst op FC Zaandam was een must bij de thuisploeg. Vreugde vooraf in het FC Zaandam kamp waar de selectie spelers Ori Hoogland en Martijn Speekhoudt beiden vader zijn geworden en hierdoor ontbraken. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de bezoekers uit Zaandam. Weer was het Brian Klein Reesink met een verwoestend schot dat ten koste van een corner gered kon worden door de keeper.
Een minuut later wederom FC Zaandam dat het de ZOB verdediging vandaag niet makkelijk maakte. Nu kreeg Zino Hartgers een grote mogelijkheid maar ook die bal ging er niet in. De thuisclub bleef de bal maar eindeloos achterin rondspelen. FC Zaandam bleef gevaarlijk en het wachten was op de 0-1. Deze kwam er ook na een prima corner van Erkan Guzhan was het verdediger Mounir Raji die de bal prachtig kon inkoppen en FC Zaandam dik verdiend op een 0-1 voorsprong bracht. Kort voor de rust stoomde wederom Mounir Raji met de bal aan de voet het middenveld over en schoot verwoestend op doel, zijn geweldige uithaal werd ternauwernood tot corner verwerkt. Beide ploegen gingen rusten met een 0-1 tussenstand.
Met de wetenschap dat de concurrent vv Monnickendam op achterstand van stond tegen AMVJ moest ZOB wel iets meer laten zien in de 2e helft. In de 52e minuut een prima aanval de rappe Lucas Wijkstra, zijn afgemeten voorzet op Erkan Guzhan had de 0-2 kunnen opleveren maar Guzhan kwam een paar centimeter tekort om de 0-2 in te koppen. Scheidsrechter Nefkens gaf Brian Klein Reesink de gele kaart daar waar hij eerder een grove overtredingen van een ZOB spelers niet bestrafte. Zo ook in de 61e minuut waar voor de neus van diezelfde scheidsrechter werd een harde overtreding op de enkels van Mounir Raji slechts bestraft met geel maar ook nog eens voor de verkeerde speler van ZOB. Vanaf de 66e minuut zagen de toeschouwers de wedstrijd kantelen na de gelijkmaker van ZOB. Deze belangrijke treffer kwam volkomen uit de lucht vallen. Daar waar scheidsrechter Nefkens eerder een harde charge op Raji niet met rood bestrafte werd Erkan Guzhan nog wel getrakteerd op een rode kaart. Mede door fel protesterende bankzitters en leiding van de Zuid-Oost Beemsterlingen.
De 2-1 en de 3-1 vielen kort na elkaar waardoor het een zeer geflatteerde overwinning voor ZOB werd.
Gijs Gastkemper en Luuk Steenkamp kwamen in het veld voor Brian Klein Reesink en Serdar Öztürk.
Tot de 67e minuut hadden de mannen van Miel Mans de wedstrijd redelijk onder controle en bleek het uiterst zuur dat de wedstrijd met 11 tegen 10 eindigde.
0-1 Mounir Raji
1-1 ZOB
2-1 ZOB
3-1 ZOB
Opstelling:FC Zaandam
Jory Witlam, Lars van Vliet. Iwan Axwijk. Bart van de Woude, Brian Klein Reesink 75e minuut Gijs Gastkemper Mounir Raji. Zino Hartgers. Erkan Guzhan .Elias Clement. Serdar. Öztürk.83e minuut 74e minuut Luuk Steenkamp. Lucas Wijkstra 68e minuut Jesse Kramer
Wissels: Gijs Gastkemper, Luuk Steenkamp, Jesse Kramer
ZOB – FC Zaandam 3-1 (0-1 )