Niet zomaar een dinsdagavond training bij KFC

Bij een kijkje op de training van de selectie van de grote Koogse afgelopen dinsdag trof de redactie van VIZ/Voetbal In Zaanstad een fitte en soepele en tevens hardwerkende selectie aan. Aankomende zondag wacht er wederom een cruciaal duel in Heiloo tegen de Foresters. Die ploeg staat voorlaatst en maakt volgend jaar de overstap naar de zaterdag afgdeling. Het zijn momenteel allemaal finales zo geeft de oefenmeester aan. “ Het staat allemaal dicht bij elkaar, vorige week stonden we 5e en nu staan we weer in het `rechterrijtje`. Winnen we zondag dan kunnen we zomaar weer naar de subtop klimmen.
De 41 jarige Guillaume Groot is ook volgend seizoen 2019/2020 de hoofdtrainer bij KFC. Groot werkt vooral aan het opleiden van spelers en doorstromen van jeugd naar de selectie wat vertrouwen moet geven aan de spelers die op de drempel van het senioren voetbal staan. Op deze manier wordt de toekomst van de KFC selectie gewaarborgd.
Ook Menno Schipper,trainer van KFC 2, Ab de Visser ,de keeperstrainer van de KFC selectie en tevens jeugd afdeling, Ger Spannenburg en Mennolt Klaasen van de medische begeleiding steken veel energie in de selectie en hebben aangegeven volgend seizoen aan te blijven. Hierdoor is de basis voor volgend seizoen al gelegd en hiermee heerst er rust binnen de gelederen.
KFC is een club met een rijk verleden. De vereniging en de vele fanatieke vrijwilligers ademen nog steeds dat nostalgische gevoel uit. De energieke en zelf ook nog steeds fitte en afgetrainde trainer wil graag met zijn club een volgende stap maken. Er wordt ingezet op de derde periode titel en dat lijkt haalbaar te zijn. De eerste wedstrijd in die reeks in en tegen Beemster werd met 1-5 gewonnen, de thuiswedstrijd van afgelopen zondag werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen SVW`27.
Hoofdtrainer Groot die in het bezit is van zijn TC 2 en 3 diploma klinkt ambitieus en wil zijn steentje bijdragen. In de toekomst wil hij nog eens gaan voor zijn TC 1 diploma. Ook de toekomst van KFC wordt door het nieuwe bestuur met enorm veel passie en overredingskracht ingekleurd. Er zijn twee voorzitters opgestaan die samen het duo voorzitterschap op zich hebben genomen. Dat zijn twee clubmannen; Tako Boelens en Rene Zandbergen. Kees Maurice heeft een stapje teruggedaan en het voorzittersstokje overgedragen. Maurice vormt nu de motor van de nieuwe bouwcommissie. Er liggen momenteel plannen op tafel welke zijn ingediend bij de gemeente. Plannen voor de bouw van nieuwe kleedkamers en tribune. Nu is het aan de gemeente.
Groot hoopt dat in Koog aan de Zaan de komende jaren de vruchten kunnen worden geplukt van de uitstekende jeugdopleiding. In het verleden leverde de club vele talenten af aan verschillende BVO`s en er kloppen ook nu weer steeds meer talenten op de deur om door te stromen naar de A-selectie. Iedereen met een rood/blauw kloppend hart hoopt dat er binnen afzienbare tijd weer met trots de geuzennaam kan worden uitgedragen” en er snel uit de 2e klasse kan worden gepromoveerd.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl