Zaandijk-meisjes in actie voor goed doel

ZAANDIJK – De meisjes van het onder 13-team van ZVV Zaandijk hebben La League als goede doel omarmd. Hierin werken onder meer de Eredivisie Voetbal-dames samen met Plan Nederland, de Johan Cruijff Foundation en Women Win om geld te verzamelen voor projecten in Brazilië en Nicaragua. De Zaandijk-meisjes doen allerlei acties. Zo gaan ze sponsoren en leden langs en hadden ze tijdens de laatste wedstrijd van de Zaandijk 1-mannen een kraam ingericht waar zelfgebakken etenswaren te koop waren. Natuurlijk vonden deze gretig aftrek. Inmiddels hebben de meisjes al enkele honderden euro’s voor het goede doel opgehaald. Het meisjesteam Zaandijk O-13 is dit jaar voor het eerst actief. Na als zevental in de najaarscompetitie te hebben gespeeld, is de aanwas zodanig dat ze nu in de elftallencompetitie meedoen. De prestaties in het veld zijn voor zo’n nieuw team gewoon goed te noemen en die buiten het veld uitstekend. Volgend jaar wordt het team als MO-15 ingeschreven en er is altijd plek voor enthousiaste meisjes. La League wil het meisjesvoetbal naar een hoger niveau brengen. Niet alleen als sport, maar via La League ook als een beweging. Dit om zo ongelijkheid tussen meisjes en jongens tegen te gaan, in Nederland en in ontwikkelingslanden. La League begint daarbij in Brazilië en Nicaragua om kindhuwelijken en tienerzwangerschappen buitenspel te zetten.
Bijfschrift:
Deze zelfgebakken etenswaren van de meisjes O-13 van ZVV Zaandijk vonden gretig aftrek. (Foto: aangeleverd)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl