Reünie PSCK-VVZ in clubgebouw sc Hercules Zaandam

Op vrijdag 14 januari 1916 kwamen Gerbrand Kruijver, Matthieu Hageraats en Herman Hooyschuur in café De Posthoorn aan de Stationsstraat te Zaandam op het idee een eigen voetbalclub op te richten. De voetbalclub werd twee dagen later, op 16 januari 1916, officieel opgericht onder de naam Hercules Z. Enkele jaren hierna werd de clubnaam gewijzigd in VVZ. Achttien jaar later, in 1934, spraken enkele Kalvers elkaar aan op het feit dat er op ‘t Kalf geen voetbalclub was. Toon Pelk ging naar mijnheer pastoor en kwam terug met geld voor doelpalen en een bal. Zo begonnen Toon en Chris Pelk samen met Jaap Schleeper met P.S.C.K. De clubs P.S.C.K en VVZ zijn na een fusie op 28 april 2010 samen verder gegaan onder de naam Sportclub Hercules Zaandam. Deze naam werd op 29 mei 2010 officieel bekend gemaakt. SC Hercules Zaandam houdt zaterdagavond 30 maart a.s. een reünie voor oud PSCK- en oud VVZ-leden alwaar zij hun herinneringen kunnen ophalen en deze delen met leden van Hercules. De reünie wordt gehouden in de kantine van sc Hercules Zaandam – Kuilpad 1F, 1509 AS Zaandam. Aanvang 20:00 uur, kantine is open vanaf 19:45 uur.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl