DEM iets gelukkiger dan Fortuna W

Een wedstrijd van prima niveau. Qua spel, qua inzet, qua arbitraal trio, maar wat Fortuna W betreft net niet qua stand. Hoewel er voldoende kansen werden gecreëerd om met drie punten naar huis te keren was het toch Zaankanter Anthony van Dongen (ex-KFC) die met een wereldgoal de wedstrijd in het voordeel van DEM besliste.
Een wedstrijd tussen DEM en Fortuna W staat eigenlijk altijd garant voor spektakel. Op het schitterende complex van de Beverwijkers had de wind vrij spel en zorgde voor een continue natuurlijk fluitconcert. Dit vanwege het enorme hekwerk rondom het veld en gelukkig niet om andere redenen. In de wetenschap dat beide teams na de winterstop in de bekende ‘flow’ zitten viel het niet mee een voorspelling te doen. De Wormerveerders openden in ieder geval sterk. Het wist DEM terug te dringen, maar na een kwartier spelen was het wel DEM dat de paal raakte naast Fortuna doelman Gennaro. Een soort van waarschuwing dat de Gladoren alert moesten blijven.
Dat deed het team van trainer Martin de Groot dan ook. Na ruim een half uur spelen was het Sander van de Poll die hoog in de lucht de bal met zijn hoofd verlengde richting doellijn. Daar wist de DEM goalie nog net zijn hand achter te krijgen. Hoewel er bij diverse Fortunezen iets Varrigs trilde om de pols werd het toch terecht geen doelpunt. Het spel golfde op en neer en dat maakte het tot een prima kijkspel. Daar waar iedereen al voorzichtig naar de rust keek was het toch DEM dat nog een aantal keren gevaarlijk wist door te komen. Gennaro Liklikwatil voorkwam door goede reddingen diverse doelpunten en Anthony van Dongen zag een poging naast het doel verdwijnen.
Na de thee zette Fortuna W meteen weer druk mede dankzij de hulp van de wind. Danyl Plasmeijer was meteen al dichtbij een treffer, Sander van de Poll kwam oog in oog met de doelman, maar succes viel nog niet te melden. Een uitval van DEM in de 53e minuut leek te eindigen met een strafschop, maar de uitstekend leidende arbiter zag er geen kwaad in. De daarop volgende aanval bracht Sander van de poll vervolgens in scoringspositie en leek de bal met de hand gespeeld door een Beverwijker. Ook nu was de referee resoluut in het wegwuiven. Het spel bleef, als eerder beschreven, over en weer gaan. Aan beide kanten ontstonden hectische momenten in het strafschopgebied, werd er vol inzet maar fair gestreden en bleven de doelpunten uit. Vooral voor Fortuna W was dat eigenlijk een raadsel. Diverse acties verdienden meer, maar het geluk ontbrak of de prima doelman Swen Verswijveren stond gewoon in de weg.
Met nog slechts een paar minuten et spelen was het uiteindelijk Antony van Dongen die met een prachtige actie de strijd besliste. Hij kreeg net voldoende ruimte om de bal onhoudbaar in de kruising te schieten. De minuten die Fortuna nog restte werd getracht de puntendeling te bemachtigen. Het mocht helaas niet zover komen voor Fortuna W waardoor DEM opgewekt de douche kon opzoeken.
Van onze verslaggever, foto aangeleverd

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl