Blessuretijd weerhoudt FC Zaandam van overwinning op Buitenveldert

Voor FC Zaandam stond er weer een top duel op het programma in de vorm van de uitwedstrijd tegen Buitenveldert op een wel heel vreemd tijdstip van 17:00 uur. Zelfs de zondagclubs kiezen er steeds vaker voor om de derby’s op zaterdagavond te laten spelen. Buitenvelder versloeg FC Zaandam in de heenwedstrijd met sprankelend voetbal en vooral onze oud 1e elftal speler Kiefer Smis deed ons behoorlijk pijn. In de stand echter lieten zij na een hele goede start enorm veel punten liggen waardoor zij nu op plek 13, nacompetitie, zijn beland. FC Zaandam wil vandaag een 2e wedstrijd op rij winnen om de veilige middenmoot positie te bezetten.
FC Zaandam met de wind mee kreeg al na een aantal minuten op de teller een grote kans. Serdar Öztürk kon deze kans niet verzilveren.
In de 28e minuut kwamen de bezoekers uit Zaandam via Zino Hartgers op en 0-1 voorsprong. De zware wind op het veld maakte het voetballen er niet makkelijker op. FC Zaandam bleef makkelijk op de been en wist de rust de bereiken met een 0-1 voorsprong.
De 2e helft met de wind tegen bleven de bezoekers uit Zaandam makkelijk op de been. De tegenstander Buitenveldert bleven volharden in hun spel door de combinatie te vaak te willen doorvoeren en amper op doel te schieten. Jesse Kramer werd gewisseld voor Luuk Steenkamp. De overwinning leek gaandeweg de wedstrijd in de tas mee te gaan naar Zaandam. Echter de aller laatste aanval van Buitenveldert in de 95e minuut zorgde voor een enorme kater bij het team van Miel Mans. Zo dichtbij de zeer belangrijke 3 punten. Kijkend naar de vorige wedstrijd ook diep in blessuretijd thuis tegen Jong Holland waar de bal op 5 meter voor het doel van Ori Hoogland de bal hoog over het doel vloog hadden we nu de pech dat de inzet er nu wel in ging! Dus soms zit het mee en soms zit het tegen.
0-1 Zino Hartgers
1-1 Buitenveldert
Opstelling:
Ori Hoogland, Lars van Vliet. Iwan Axwijk. Bart van de Woude, Brian Klein Reesink, Mounir Raji. Zino Hartgers. Erkan Guzhan Jesse Kramer. 74e minuut Luuk Steenkamp Elias Clement. Serdar. Öztürk.
Wissels: Jory Witlam, Gijs Gastkemper, Danny Boelhouder, Luuk Steenkamp

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl