OSV maakt in de tweede helft het verschil tegen AMVJ

In de derby in de zaterdag tweede klasse A heeft OSV de punten in eigen huis gehouden. De ploeg van Ron van der Velde rekende na de rust af met laagvlieger AMVJ: 3-0. Daardoor is OSV als enige team in de competitie nog foutloos in de derde periode.
In de eerste helft groef OSV zich in en dit zorgde ervoor dat AMVJ het spel moest maken. Met korte combinaties probeerden de Amstelveners eruit te komen, maar door de wind was vaak de eindpass net niet goed. Hierdoor kwam de bezoekers niet verder dan een paar schoten vanuit de tweede lijn. OSV was via Nicky Roele het meest gevaarlijk.
Na de rust had de thuisploeg de wind mee. Toch slaagde AMVJ erin de score te openen. Tien minuten na de theepauze tekende Devery Boldewijn voor de 0-1, alleen werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Volgens trainer Ricky Kumar was dit een cruciaal moment in de wedstrijd, want volgens hem zou degene die het eerste scoorde het meest aanspraak maken op de overwinning.
OSV scoorde kort daarna wel legitiem door een treffer van Roele. Amine Aboutaleb deed hier met een schepje bovenop met de 2-0. Hierdoor hoefde de thuisploeg niet meer te komen en konden de Amsterdammers weer inzakken. Dankzij een geweldig afstandsschot van Jesse Willems werd de eindstand uiteindelijk op 2-0 gebracht.
Kumar was vooral teleurgesteld in de nederlaag. “Wij waren hier de voetballende ploeg, maar we hebben te weinig gecreëerd en OSV was effectiever met de kansen die ze dan kregen.” Van der Velde vond dat zijn ploeg goed heeft geluisterd naar de instructies: “De eerste helft overleefd door geduldig te zijn en in de tweede helft goed gebruik gemaakt van de wind.”
Met zes punten uit twee duels gaat OSV nu aan kop in de periodestand. Op de ranglijst staan de Amsterdammers vijfde. AMVJ zakte naar de twaalfde plek en wacht een lastige strijd om handhaving. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl