Jong AZ onderuit bij Telstar

VELSEN-ZUID- Jong AZ heeft vrijdag voor het eerst sinds 8 februari een nederlaag geleden. De derby bij Telstar eindigde door een rake vrije trap van Terell Ondaan in een 1-0 nederlaag.
De ploeg van Michel Vonk en Koen Stam kwam fris uit de startblokken en werd een aantal keer gevaarlijk. Zo kreeg Ondrej Mihalik een forse kans en werd uit de corner die volgde net naast gekopt. Met het hoofd was even later met name Tijjani Reijnders dicht bij. Hij kopte uit een voorzet van Mihalik op de paal. Namens Telstar schoot tussendoor Terell Ondaan rakelings naast.
Grip kwijt
Naarmate de eerste helft vorderde, verloren de bezoekers de grip op de wedstrijd en kwamen zij goed weg bij kansen voor Ondaan en Ahmad Mendes Moreira. Ook na rust waren de eerste mogelijkheden voor de thuisclub. Een vrije trap van Ondaan scheerde over de lat en Toine van Huizen kopte vrijstaand over uit een corner.
Ondaan
De Alkmaarders lieten zich halverwege het tweede bedrijf weer meer gelden. Jeremy Helmer probeerde het twee keer, terwijl ook Peer Koopmeiners en Jelle Duin roken aan een goal. Aan de overzijde had Rody de Boer in zijn tweede wedstrijd voor Jong AZ nog maar weinig te doen, maar tien minuten voor tijd moest de keeper toch de bal uit het net vissen. Ondaan schoot een vrije trap binnen en kroonde zich net als eerder dit seizoen als matchwinner in het duel met zijn oude club.
Vonk: ‘Verval te groot’
“We begonnen sterk aan de wedstrijd, maar in die fase moet je ook een goal maken”, oordeelde Vonk. “Dat lieten we na, maar kwalijker is het verval dat hierna intrad. Dat was te groot. We speelden in een te laag tempo en het kregen op een korte fase na niet voor elkaar ons goede niveau uit de eerste twintig minuten terug te pakken. Dat is teleurstellend.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Telstar – Jong AZ 1-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Telstar: Wesley Zonneveld; Rodny Lopes Cabral, Toine van Huizen, Frank Korpershoek; Shaquill Sno, Anass Najah, Senne Lynen, Sven van Doorm, Melle Springer (86. Jasper van Heertum); Terell Ondaan, Ahmad Mendes Moreira (60. Karim Rossi).
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Léon Bergsma, Joris Kramer, Mauro Savastano (86. Mees Hoedemakers); Peer Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn; Jamie Jacobs (53. Jelle Duin), Ondrej Mihalik, Jeremy Helmer (83. Des Kunst).
Scoreverloop: 82. Ondaan 1-0.
Gele kaarten: Mendes Moreira (Telstar), Kramer, Koopmeiners (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Luca Cantineau.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl