AZ op zoek naar Amerikaans kapitaal

AZ is volgens het AD op zoek naar een investeerder in de VS om zodoende een volgende stap richting de top te kunnen zetten. De club is al jaren financieel gezond, maar het blijkt lastig om door te groeien zonder extra externe financiering.
De club verkent de Amerikaanse markt momenteel om een investeerder te vinden en heeft al wat partijen benaderd, zonder dat hier tot nu toe echt iets concreet uit is gekomen. AZ staat er in eigen land prima voor, maar wil nu mogelijkheden om echt door te groeien. AZ schrijft al jaren zwarte cijfers en is eigenaar van het eigen stadion, maar kan met het beperkte achterland zelf de stap naar boven niet verder doorzetten. De insteek is niet om de club te verkopen, maar wel om extra aandelen uit te geven om nieuw kapitaal te genereren. Vanuit AZ zijn René Neelissen en Michael Kinsbergen actief op zoek en met name de laatste heeft bij Ajax al de nodige ervaring opgedaan op dit gebied.
Dat de club in Amerika uitkomt is niet gek, zo is moneyball-man Billy Beane adviseur van de club, heeft directeur Robert Eenhoorn een Amerikaanse honkbalachtergrond en is kledingsponsor Under Armour ook afkomstig uit de VS. Daarnaast zijn er nog warme contacten met oud Technisch Directeur Earnest Stewart en Aloys Wijnker die beiden werken voor de Amerikaans voetbalbond.