`Vernieuwd` algemeen bestuur zvv Zaanlandia

Het voltallige Algemeen Bestuur van zvv Zaanlandia is afgetreden en met een nieuw bestuur gaat zvv Zaanlandia aan de slag om de boel weer op de rit te krijgen. Daarmee hoopt men een periode van onrust af te sluiten.
Kees de Vos mag dan al anderhalf jaar gestopt zijn als voorzitter van zvv Zaanlandia, daar was zondag bij de wedstrijd tegen Zeeburgia weinig van te merken. Hij zat aan het hoofd van de tafel in de bestuurskamer, nam het woord toen de pupil van de week gehuldigd werd en suste de boel na de wedstrijd bij de kleedkamers toen daar commotie ontstond tussen scheidsrechter, spelers en supporters. Donderdag 14 maart gaat Kees de Vos om tafel met de wethouder om de plannen rond de verhuizing van het complex te bespreken en zo zijn er nog tal van zaken waar de inmiddels 72-jarige Zaandammer zich mee bezighoudt.
“Er is werk zat” lacht de man die vijftig jaar lang in het Bestuur zat, waarvan vele jaren als voorzitter. De afgelopen weken had hij zijn handen vol aan een bestuurscrisis. “Er ontstonden te veel problemen. De verstandhouding met de jeugdafdeling was verstoord, er waren problemen met de onderhoudsploeg, het is een lastige fase met de verhuizing die eraan komt en rond de hoofdtrainer liep het ook niet vlotjes. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en besproken wat verstandig was, in het belang van de club. Mijn rol was die van bemiddelaar. Uiteindelijk was de conclusie dat er maar één oplossing was: het hele bestuur trad af. Nieuw in het Bestuur zijn voorzitter Hendri Siemons, penningmeester Wim Vos en Algemeen Bestuurslid Ab de Jong.
Hans Stange is gevraagd (al dan niet tijdelijk) door te gaan als secretaris.
Maandagavond was het eerste overleg van het vernieuwde bestuur en volgens Kees de Vos is het nu een kwestie van “de plooien glad strijken”. “We hebbende tijd genomen om de boel op poten te zetten en blokkades binnen de vereniging weg te nemen, maar daardoor hebben sommige zaken ook ongeveer veertien dagen stilgestaan.”
Hoewel er problemen met de jeugdafdeling waren, blijft Marco van Langelaar dus wel aan als jeugdvoorzitter. Kees de Vos licht toe: “Binnen de jeugdafdeling zelf waren er geen problemen, het ging om een verschil van inzicht met het Algemeen Bestuur. Na diverse gesprekken is er voldoende vertrouwen om ook met Marco van Langelaar verder te gaan als bestuurslid.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl