De Koning kiest voor ‘Vlak-middenveld’ tegen FC Twente

VOLENDAM – Zonder de geschorste aanvoerder Kevin Visser en centrale verdediger Darryl Baly gaat FC Volendam morgenavond in Enschede de strijd aan met koploper FC Twente. Trainer Hans de Koning gaat voor een stunt. “Ik vond ons thuis niet onderliggend. We gaan er een mooie pot van maken en proberen een paar punten meet te nemen.”
Over de invulling van het middenveld doet De Koning niet heel geheimzinnig. “Ik denk dat we met een Vlak-middenveld gaan spelen; dan zeg ik genoeg.” Dat betekent dat behalve Jari Vlak ook Gerry Vlak vanaf de aftrap speelt. De broers voetbalden eerder al wel samen, maar begonnen nog niet eerder samen in de basis.
Pinokkio-neus
In de achterhoede keert Robin Schouten terug van een schorsing. De verdediger trainde vandaag met een opvallend wit kapje op de neus. De Koning: “Robin heeft van de week een botsing gehad met Cas Peters. Ze hebben het schotje rechtgezet in de neus, maar hij kan gewoon spelen.”
Grolsch Veste
Voor het duel met FC Volendam zijn meer dan 25.000 kaarten verkocht. “Dat stadion is geweldig”, zegt De Koning. “Het wordt een gekkenhuis. Die mensen blijven erachter staan, dat is de twaalfde man. Daar moeten we ons tegen wapenen. Tuurlijk mag je even kijken, maar als het fluitje gaat, is het voetballen. We moeten vrijuit spelen en niet bang zijn om te verliezen.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl