zvv Zaanlandia en Zeeburgia delen punten (2-2)

In de zondag eerste klasse A heeft zvv Zaanlandia een punt overgehouden aan het duel met Zeeburgia. In Zaandam hielden beide ploegen elkaar op 2-2. De Amsterdammers, die vorige week eindelijk van de laatste plaats afkwamen, stijgen met dit punt weer een plaats op de ranglijst in de strijd tegen degradatie. Maar ook de Zaandammers zijn nog verre van veilig.
De eerste helft was ‘mat’, aldus Zeeburgia-trainer Bert Blank die in het verleden ook coach is geweest bij Zaanlandia. Beide teams misten inzet, waardoor de wedstrijd niet op gang kwam. Toch wist zvv Zaanlandia in de 21ste minuut op voorsprong te komen dankzij Hatim el Abbassi. In de rust gaf Blank zijn team op duidelijke wijze te kennen dat er een stapje bij gezet moest worden. Bij de Zaandammers was coach Ronald van Dooijeweerd op vakantie. Zijn assistent Faruk Bozkurt stond voor de groep.
Zijn woorden bleken goed aangekomen te zijn. “Een fantastische fase”, noemde Blank de periode na rust. “Er zit een ongelofelijke drive in dat team.” Met een uur spelen op de klok kwam de bal na een Amsterdamse aanval over de linkerflank terecht bij Imar Kort, die zo de gelijkmaker kon binnenkoppen: 1-1. Nog geen tien minuten later stond Zeeburgia zelfs alweer op voorsprong. Gilermo Pengel speelde zich vaardig vrij en schoot onberispelijk binnen: 1-2.
Lang konden de Amsterdammers echter niet genieten van de voorsprong. In de 74ste minuut belandde een corner van Zaanlandia bij de tweede paal, waar Reino Kok de bal hard kon binnenschieten. Zeeburgia gaf nog niet op, maar onder anderen Edwin Milton en Pengel (vrije trap) wisten niet meer te scoren. Vooral Zaanlandia-doelman Terry Bosma bleek keer op keer een sta-in-de-weg.
“Ik kan leven met een punt,” aldus Blank, al vond de trainer dat er op basis van de slotfase meer in had gezeten.
Bij zvv Zaanlandia waren ze minder content en voelden ze zich benadeeld door een door hen onterecht afgekeurde goal. Bestuurlijk is er van alles aan de hand bij de club maar er is chemie binnen de spelersgroep. Als we een beetje hadden doorgedrukt hadden we kunnen winnen aldus de stand in coach.
Zaanlandia; Bosma, Kesser, Rijser (82.Meijer), De la Porte, El Abbassi, J.Kho, De Graaf, Magouz, Kok, D.Kho, Bulduk (82.Savastano).