Sporting Krommenie verslaat ook RCZ

In een druipend en winderig voetbalpark Jagersveld traden de racers uit Zaandam aan tegen de sporters uit Krommenie. Sporting Krommenie, dat na de winterstop nog geen wedstrijd had verloren, trok meteen fel van leer, wat leidde tot 2 goede kansen in de eerste 10 minuten die niet werden benut. Dompertje voor de Krommenieërs was het al snel hierna uitvallen van rechterspits Schoonheijt met een hamstring blessure. Alhoewel Sporting Krommenie het betere van het spel had was het de handige Heck van RCZ die na ongeveer een kwartier op de linkerflank doorbrak en werd gevloerd door de keeper van Sporting Krommenie. De penalty die hieruit voortvloeide werd onberispelijk ingeschoten door Revelinno Slooten. 1-0.
Dit was het sein voor Sporting Krommenie om er nog een schepje bovenop te doen en uit een van de eerste aanvallen belandde een fraai afstandschot van Mike Pirovano in de rechterkruising. 1-1.
Sporting Krommenie nam het heft verder in handen en sneed vlot combinerend door de linies van RCZ, wat weer enkele goede kansen opleverde voor SK. Halverwege de 1ste helft resulteerde dit in een vrije trap voor Sporting Krommenie op 25 meter van de goal. Levent Unlu de vrijetrappenspecialist van Sporting Krommenie zette zich achter de bal en wist met feilloze precisie de bal via de onderkant van de lat in de linkerkruising te knallen. 1-2.
Voordat de Racers goed en wel hiervan bekomen waren was het alweer Pirovano die de treuzelende laatste man, Pals, van RCZ de bal afhandig wist te maken en de bal kiezelhard achter de RCZ goalie kogelde. 1-3. Sporting Krommenie liet hierna de teugels wat vieren en RCZ zette vlak voor de thee nog even aan. Via een fraaie aanval over links werd hard en laag voorgezet waarna via vele benen de bal belandde voor de voeten van Groenen die de bal van dichtbij over het doel lepelde. Met een zucht van verlichting werd door Sporting Krommenie de kleedkamer opgezocht.
Nadat de verkleumde supporters in de gezellige kantine waren opgewarmd begon de 2de helft. Sporting Krommenie had nog steeds het betere van het spel maar RCZ gaf nog niet op en kwam af en toe gevaarlijk door. Halverwege de 2de helft viel de gelouterde spits, Slooten, van RCZ uit met een spierblessure. Hij werd vervangen door de pas 16 jarige Heck. Dit was voor SK het startsein om definitief de wedstrijd naar zicht toe te trekken. Na een aantal fraaie aanvallen die niet succesvol werden afgerond door Job Mirck, Mike Pirovano en Levent Unlu was het uiteindelijk de ingevallen Boon die fraai de trekker overhaalde op de door Unlu teruggetrokken voorzet. 1-4. In het laatste kwartier van de wedstrijd vond Sporting Krommenie het genoeg en liet de concentratie wat dalen, wat nog leidde tot een fraai schot van de voor RCZ ingevallen Martha die even fraai door de Krommenie goalie in een uiterste krachtinspanning uit het doel werd gestompt. Dit was het sein voor de uitstekend leidende scheidsrechter om voor de laatste keer te fluiten en voor de supporters om de warme en droge kantine op te zoeken.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl