Jong AZ speelt vanavond beloftenclash in Amsterdam

ALKMAAR- Jong AZ gaat komende week op bezoek bij Jong Ajax en Telstar. De eerste van deze twee Noord-Hollandse derby’s staat maandag op de rol in Amsterdam. Op Sportpark De Toekomst wordt om 20:00 uur afgetrapt.
De Alkmaarse beloften begonnen een serie van drie derby’s op rij vorige week maandag met een gelijkspel tegen FC Volendam. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk knokte zich op het AFAS Trainingscomplex terug van een achterstand. Jelle Duin trok de stand een kwartier voor tijd gelijk: 1-1.
Sterke reeksen
Waar Jong AZ inmiddels drie wedstrijden op rij ongeslagen is, daar liep Jong Ajax eind januari voor het laatst tegen een nederlaag op. Nadien werd door de ploeg van trainer Michael Reiziger drie keer gelijkgespeeld en gewonnen van Roda JC en Telstar. De Amsterdammers bivakkeren in de brede subtop.
Reijnders
Eerder dit seizoen maakte Jong AZ op Alkmaarse bodem een slechte beurt in de Noord-Hollandse beloftenclash. In het AFAS Stadion werd het begin september 0-1 door een goal van Danilo Pereira. Vorig seizoen werd nog twee keer gewonnen van Jong Ajax. Zo kroonde Tijjani Reijnders zich een jaar geleden op De Toekomst tot matchwinner.
Live
Maandag niet aanwezig op De Toekomst? Het slotduel van de 28e speelronde in de Eerste Divisie is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en het open kanaal van FOX.
Koopmeiners: ‘Mooi podium’
Peer Koopmeiners is een van de spelers die maandag wellicht in actie komen. AZ TV stond met de middenvelder stil bij hoe hij zich dit seizoen in de basis heeft geknokt. “Belangrijk zijn en minuten maken is altijd lekker. De Keuken Kampioen Divisie is een mooi podium, dus daar ben ik zeker blij mee.”
Arbitraal kwartet
Het duel in Zaanstad staat onder leiding van Edgar Bijl. De 27-jarige scheidsrechter uit Hendrik-Ido-Ambacht wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Marcelino Adriaans en Stefan de Groot. Roel de Cock is de vierde official.
Volgende thuisduel
Na de uitwedstrijden bij Jong Ajax en Telstar (vrijdag 15 maart) komt Jong AZ op maandag 25 maart weer voor eigen publiek in actie. In Zaanstad is dan nummer vijf Jong PSV de opponent. Kaarten voor deze beloftenkraker kosten € 5 en zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl