Jong AZ pakt bij debuut De Boer punt bij Jong Ajax

Jong AZ heeft vanavond verrassend een punt gepakt op bezoek bij Jong Ajax. Bij de Alkmaarders debuteerde doelman Rody de Boer, die na zeven maanden blessureleed eindelijk onder de lat mocht staan. De doelman blonk in zijn eerste wedstrijd direct uit en bezorgde zijn ploeg een punt met een uitstekend optreden.
In de eerste helft kregen beide ploegen wat kansen, maar waren het de Amsterdammers die de grootste mogelijkheden kregen. Nadat De Boer in de beginfase redding bracht op een directe vrije trap, kwam de goalie halverwege de eerste helft oog in oog met Cerny als winnaar uit de strijd. Tussendoor deed Helmer nog een poging namens de bezoekers. In de slotfase van de eerste helft waren beide ploegen nog dichtbij de openingstreffer maar Solomons werkte een voorzet van Wijndal op zijn eigen paal, terwijl Traore in vrije positie naast kopte.
Na de pauze was de spits opnieuw gevaarlijk. Een vrije trap belandde op de paal, waarna de inzet van Traore knap werd gekeerd door De Boer. Tien minuten later werd de ban dan eindelijk gebroken. Het was Jeremy Helmer die zijn ploeg aan de leiding bracht. Heel lang kon Jong AZ echter niet genieten van de voorsprong. Eerst zag De Boer een vrije trap van Schuurs op de paal belanden, waarna de doelman opnieuw een inzet van Traore wist te neutraliseren. Een minuut later kopte Lang een voorzet van Cerny binnen en bracht de stand alsnog in evenwicht. Dit zou ook de eindstand blijken.
bron; azfanpage

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl