Fortuna W weet 0-2 achterstand om te buigen naar 3-2 overwinning tegen Be Quick

De wind en slagregens maakten het voor de spelers én supporters niet echt prettig om op het sportpark aan de Watering in Wormerveer te vertoeven. Supporters moesten flink zoeken voor enige beschutting. De spelers van beide teams kwamen daar niet aan toe. Van hen werd opoffering verwacht en daardoor flonkerend spel. Na wat over en weer gebal was het na vijf minuten al de ploeg uit Haren die de 0-1 laat aantekenen via Daniel Teune uit een rappe aanval. Een waarschuwing voor de Fortunezen? Dan is het weer Fortuna Wormerveer dat offensieve daden toont, maar weet Be Quick er na 13 minuten razendsnel tussen uit te knijpen en is het Nagesh Amatsaleh die de 0-2 scoort. Het duurde trouwens even voor die bal het doelvlak geheel en al passeerde. Via paal-paal en nogmaals paal kon er pas door de gasten uitbundig gevierd worden. Tot de rust bleef het vervolgens over en weer gaan zonder van twee kanten echt tot grootste daden te komen.
Dan moet trainer De Groot in de rust aardig wat gezegd hebben gezien de wijze waarop er de tweede helft gespeeld werd. Wat een beleving! Daarmee win je natuurlijk nog geen wedstrijd, maar het maakt het wel makkelijker om een positief resultaat neer te zetten. Eerst was het de wederom zeer sterk optredende Sander van de Poll die de 1-2 in schoot na goed voorbereiden werk van Danyl Plasmeijer. Niet veel later was het Plasmeijer zelf die de 2-2 scoorde en tien minuten voor tijd rondde Ferry Heijnis meer dan bekwaam een prima aanval af. Wat een geweldig doelpunt. Na afloop vertelde hij dat hij – nu hij 25 is – moet schitteren. En dat deed hij optimaal!
Be Quick gooide het op alles of niets. Dat leverde nog flink wat hectiek op in onze defensie, maar Gennaro Liklikwatil toonde zich andermaal een prima sta in de weg zodat ‘we’ met opgeheven hoofd de kachel op konden zoeken. Dat het in het JWF Göbelpaviljoen gezellig werd spreekt voor zich!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl