OFC wint zakelijk van Quick`20

OFC heeft het vaak lastig tegen de kleinere clubs, maar vandaag maakte de derdedivisionist geen fout tegen laagvlieger Quick’20. In Oldenzaal werd met 1-3 gewonnen. De ploeg van Eric Heerings staat nu op een gedeelde derde plaats.Eerder dit seizoen gaven de Oostzaners tegen Quick’20 de wedstrijd nog in de slotminuten weg. “Dan houd je in je achterhoofd dat je scherp moet beginnen,” aldus OFC-aanvaller Tom Noordhoff. Een vroeg doelpunt zou goed uitkomen om de wedstrijd in eigen hand te houden. Nadat OFC al dominant was begonnen, viel dat vroege doelpunt dan ook na elf minuten. Een schot van Edip Biberoglu belandde via Quick-doelman Chiel ter Braak bij Noordhoff, die uit de volley binnenschoot: 0-1.
Daarna gaf OFC de thuisploeg de ruimte om vaker voor het Oostzaner doel verschijnen. Na bijna een half uur spelen zou OFC-verdediger Frank Schilder daar volgens de scheidsrechter een overtreding hebben gemaakt op een speler van Quick’20, al was het maar de vraag of er überhaupt contact was geweest. In elk geval leidde dit tot een penalty, die door Jip Kemna werd binnengeschoten: 1-1.
Er werd toch nog met een voorsprong gerust. Een vrije trap van Noordhoff net over de middenlijn belandde bij Schilder bij de tweede paal, die de bal klaar legde voor Biberoglu: 1-2. In de tweede helft kwam OFC nauwelijks nog in gevaar. De wedstrijd viel vervolgens helemaal in het slot nadat een corner Jermano Lo Fo Sang door Bryan Ottenhoff werd binnengekopt. Het verzet van de Oldenzalers was daarmee gebroken en de wedstrijd was gespeeld.
“Ik denk dat we gewoon een prima wedstrijd gespeeld hebben,” klonk een tevreden Noordhoff. De drie punten waren zeer welkom: “We weten ook dat de derde periode een mooie kans is voor ons, dus alles is nog mogelijk.” De wisselvalligheid van het team kan nog roet in het eten gooien. “Die moet eruit. Dan heb ik er alle vertrouwen in,” aldus Noordhoff. Volgende week neemt OFC het op tegen laagvlieger EVV.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl