Duel tegen asv Arsenal duurt net te lang voor OFC (zaterdag)

Bijna tot het einde van de wedstrijd kon OFC nummer drie Arsenal goed weerstand te bieden. Bijna, want in de negentigste minuut maakte de ploeg van Imro Wielkens toch het verschil: 2-1. Daardoor wordt het bijna onmogelijk voor de hekkensluiter om directe degradatie nog te ontlopen.
Op een winderig veld dicteerde Arsenal het eerste half uur het spel. Grote kansen voor Tyrell Perri en Mick Hurks wilden er niet ingaan; beiden faalden oog-in-oog met doelman Davey Clements. Het overwicht resulteerde alsnog in de openingstreffer voor de Amsterdammers. Guido Lust leed balverlies op het middenveld waarna Hurks werd weggestuurd en beheerst afrondde. Aan de goal zat een buitenspelluchtje, maar scheidsrechter Jesse Knetsch wilde hier niets van weten: 1-0.
Na het doelpunt van Arsenal leek OFC wat van de schrik bekomen en begon het ook te voetballen. Een steekbal van Rochito Groenhart op Scotty Coolen zorgde ervoor dat laatstgenoemde voor keeper Danny de Lange kwam te staan. Met een goede redding voorkwam de sluitpost een gelijkmaker. Hierna ging het spel wat op en neer en kregen beide ploegen kansen. Adnan Barakat probeerde De Lange nog te verrassen met een bekeken schot vanaf veertig meter, maar daar kon de doelman net op tijd een stokje voor steken. Toch wist OFC vlak voor rust nog de 1-1 te maken uit een corner. Een hoekschop bleef in het vijfmetergebied liggen en Groenhart haalde de trekker over: 1-1.
In de tweede helft bleven beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Arsenal-routinier Melvin Holwijn kreeg de bal er van dichtbij niet in en ook Scotty Coolen faalde na een goede steekbal van de ingevallen Rouchan Khairi. In de slotfase nam Arsenal alsnog afstand. Een verre uittrap werd verlengd richting de ingevallen Jordinho Roosblad, die de uitgekomen Clements verschalkte: 2-1.
In de minuten die volgden ging OFC alles of niets spelen. Een vrije trap bleef in het strafschopgebied van Arsenal hangen, De Lange maakte een overtreding en Knetsch gaf de gasten nog een strafschop. In het tumult dat hierna ontstond werd OFC-aanvaller Scotty Coolen met rood weggestuurd. Een gelijkspel leek aanstaande, maar zoveel geluk hadden de Oostzaners niet. Khairi miste de strafschop, waardoor OFC de dertiende nederlaag van dit seizoen leed.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl