Rick Kitzen na OFC zat 1 nieuwe trainer Beverwijk

Rick Kitzen volgt Marco van Petersen op bij zaterdag vierdeklasser sv Beverwijk. De 58 jarige Zaankanter die in het verleden onder meer trainer was bij RCZ, zvv Zaanlandia, vv Jisp, sc Hercules Zaandam en recentelijk OFC zaterdag 1. In Oostzaan was het niet wat Kitzen ervan had verwacht en hakte de knoop door om te stoppen. Het ging tussen hem en de spelersgroep niet goed. Kitzen had het gevoel dat hij teveel tegenwerking kreeg. Het besluit deed hem destijds veel pijn. OFC behaalde in 2018 in de tweede klasse slechts een punt en stond stijf onderaan. Kitzen had, met zijn TCII diploma op zak, de ambitie om elders als hoofdtrainer aan de slag te gaan. De nieuwbakken trainer van sv Beverwijk was eerder succesvol bij vv Jisp. Onder zijn leiding promoveerde deze dorpsclub van de zesde naar de vierde klasse.
Marco van Petersen doet na een seizoen in Beverwijk een stap terug en schoof Kitzen naar voren. De twee kennen elkaar al ruim dertig jaar en omdat Kitzen vrij was lag de uitnodiging voor de hand. Afgelopen zaterdag zag de aankomend trainer zijn nieuwe ploeg nog voetballen. sv Beverwijk dat op een verdienstelijke tweede plaats van de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal staat, ging pijnlijk onderuit gaan tegen mede titelkanditdaat ADO`20. Dit was een van de mindere wedstrijden van de ploeg van van Petersen maar volgens Kitzen is er voldoende perspectief binnen het team.
Foto; Peter Seymour

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl