CVV Blauw-Wit (W) doet wat het moet doen en verslaat DINDUA

De oplettende lezer van deze website is opgevallen dat er de afgelopen maand geen verrichtingen uit West-Knollendam zijn gerapporteerd. Na het terugtrekken van Hollandia is de KNVB er niet in geslaagd het programma in de Vierde Klasse A in elkaar te vlechten waardoor CVV Blauw-Wit (W) sinds 9 februari geen wedstrijd meer speelde. Tegen DINDUA was de opdracht simpel. Om de opgelopen achterstand ten opzichte van het linker rijtje goed te maken, moest er thuis gewonnen worden. In die missie slaagde de ploeg van Pieter van Netten; 2-0.
Het begin van deze onvervalste zaterdagwedstrijd was grillig. Scheidsrechter Tiemessen had nog niet voor het begin geblazen of de ploegen zaten vanwege het onweer en de hevige hagel alweer in de kleedkamer. Wat resteerde na de hevige neerslag was een moeilijk bespeelbaar hoofdveld en dat kwam het wedstrijdbeeld niet altijd ten goede. Toch was het Blauw-Wit dat het beste met de omstandigheden omging. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door een rake kopbal van Quint de Graaf. Het was voor de rust niet het enige wapenfeit van de blauwhemden. Debutant en O19-speler Cas de Wit slalomde een kwartier voor de rust langs de Enkhuizer verdediging. Slechts de dwarsligger kon zijn pegel tegenhouden waardoor de tussenstand onveranderd bleef.
Na de pauze ging de wedstrijd met het eerste memorabele moment in het slot. Het was vleugelspeler Elton Craig die gevaarlijk doorkwam via de rechterkant. Daar waar hij een voorzet wilde afleveren, pakte de wind zijn inzet en prompt was de lange kruising de eindbestemming; 2-0. Het eerste kwartier na rust was de beste fase in de tweede helft van Blauw-Wit. Het was opnieuw Elton Craig die aan alle spanning een eind moest maken toen hij in de zestigste minuut alleen doorbrak. Dit keer miste hij echter oog in oog met de keeper van DINDUA, zodat het 2-0 bleef. Hiermee hield Blauw-Wit DINDUA in de wedstrijd. De gastploeg ging va-banque spelen en de lange bal werd eerder regel dan uitzondering. Met dit recept maakte het de Blauw-Wit-defensie nog behoorlijk lastig. Het was keeper Stefan van Eerde die zijn ploeg voor schade behoedde. Inmiddels was de sfeer in het veld overduidelijk grimmiger geworden. Scheidsrechter Tiemessen kwam ogen te kort in de slotfase. Daar waar hij een DINDUA-speler een donkerrode kaart bespaarde na een slag in het gezicht van Mats van Olst, moest Blauw-Wit-spits Luke Kerssens in de slotfase na een onbezonnen actie wel met rood het veld af. Aan de score veranderde niets meer.
En dus sprak trainer Pieter van Netten na afloop tevreden tegen Voetbalinzaanstad.nl: “Vandaag hadden we slechts één concreet doel en dat was winnen. Hoe, dat maakte voor ons minder uit. We hebben dit seizoen vaak de complimenten gekregen voor goed spel, maar verloren dan in de slotfase alsnog de wedstrijd. Vandaag koos ik daarvoor na 65 minuten voor het resultaat en versterkte het middenveld. Dat je dan iets aan pressie inlevert is logisch, maar het hielp ons de fysieke strijd aan te gaan. Met deze zege kunnen we verder. Ons doel blijft het linker rijtje aanvallen. Deze overwinning was daarvoor broodnodig.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl