FC Zaandam pakt broodnodige 3 punten

Na het nipte verlies van FC Zaandam vorige week tegen ZOB moest er zaterdag hoe dan ook gewonnen moeten worden om degradatienood te voorkomen voor de ploeg van Miel Mans. De tegenstander Jong Holland zal ongetwijfeld met veel zelfvertrouwen zijn afgereisd naar Zaandam vanwege de knappe overwinning van de Alkmaarders vorige week bij de ongenaakbare koploper vv Monnickendam. FC Zaandam is na 2 nederlagen op rij afgezakt naar de plek die recht geeft op nacompetitie.
Vandaag kreeg Ori Hoogland de voorkeur in het doel van FC Zaandam ten koste van Sem Bolt. Al zeer vroeg in de wedstrijd kregen de bezoekers uit Alkmaar na 4 minuten de gele kaart gepresenteerd van de scheidsrechter na een pittige overtreding op Brian Klein Reesink. Met een gestrekt been inkomend had de kleur er ook anders uit kunnen zien. Na 7 minuten de eerste goede aanval van de wedstrijd en die kwam op naam van Jong Holland, keeper Ori Hoogland moest handelend optreden.
FC Zaandam gaf in de 15e minuut wel heel klungelig de 0-1 weg. Iwan Axwijk meestal op weinig foutjes te betrappen, kopte de bal zomaar in de voeten van een speler van Jong Holland en die bedacht zich geen moment en schoot Jong Holland met een zeer mooie treffer op 0-1.
Het spel van de thuisclub werd er niet rustiger op. Echte doelkansen werden er nog niet gecreëerd. Ook de bezoekers speelden een rustige wedstrijd en vonden het allemaal prima zo met de 0-1 voorsprong.
Serdar Öztürk kreeg ook zijn momentje in de 29e minuut maar zijn schot uit de draai werd prima gestopt door de keeper van Jong Holland. Ook een prima genomen vrijetrap van Zino Hartgers en een kopbal van Erkan Guzhan ging er niet in maar net langs de verkeerde kant van de paal.
De hoop op een g Een te zachte terugspeel bal op Ori Hoogland was de inleiding van een prachtige treffer van Jong Holland. Hoogland speelde de bal in de voeten van de speler van Jong Holland die op zijn beurt de bal in het lege doel van FC Zaandam kon schieten en de stand op 0-2 bacht
Bijna werd er gedacht in het FC Zaandam kamp dat deze wedstrijd niet meer zou gaan kantelen. Echter Brian Klein Reesink dacht hier totaal anders over. De bal kwam in de kluts voor de voeten van Klein Reesink die verwoestend kon uithalen en de wedstrijd met 1-2 weer spannend maakte.
In de tweede helf was het geloof bij de thuisclub in een goed resultaat aanmerkelijk gegroeid. Bij Jong Holland waren de rollen nu omgedraaid en nu liepen de Alkmaarders in de 2e helft achter de feiten aan. Met een geweldige uithaal van wederom Brian Klein Reesink kwamen de mannen van Miel Mans weer helemaal terug in de wedstrijd. De treffer van Brian was van grote schoonheid. 2-2.
De koppies bij Jong Holland gingen hangen en die bij de FC Zaandam spelers gingen juist omhoog.
In de 60e minuut was het helemaal over en uit voor de Alkmaarders nadat Serdar Öztürk met een geweldige uithaal de keeper van Jong Holland compleet verraste en de stand op 3-2 zette.
Het was FC Zaandam dat het heft in handen nam in deze wedstrijd maar de 4-2 bleef uit. In de 73e minuut ging trainer Miel Mans aanvallend wisselen. Middenvelder Erkan Guzhan die niet meer verder kon spelen ging eruit en spits Jesse Kramer kwam voor hem het veld in.
2 prima aanvallen van de thuisclub werden niet beloond met een treffer. Eerst was het Zino Hartgers die goed zijn tegenstander omspeelde maar zijn voorzet op Serdar werd net verdedigd door de laatste man van Jong Holland voordat Serdar op de keeper kon aflopen. Zo ook 2 minuten later en wederom een uithaal van Özturk die net naast het doel van Jong Holland vloog. De genadeklap kon niet worden uitgedeeld door FC Zaandam.
Spannend werd het vooral nadat Bodhi Smis op de middenlijn zijn tegenstander even onder het gras stopte. Geel was op zijn plaats geweest maar de scheidsrechter trok rood!
De vermoeidheid bij beide teams was merkbaar in de 96e minuut was het op 5 meter voor het doel van FC Zaandam een speler van Jong Holland die de gelijkmaker had moeten maken maar de bal vrijstaand voor Ori Hoogland hoog over schoot!
Van onze verslaggever Hennie van den Berg
0-1 Jong Holland.
0-2 Jong Holland
1-2 Brian Klein Reesink
2-2 Brian Klein Reesink
3-2 Serdar Öztürk
Opstelling:
Ori Hoogland,Lars van Vliet. Iwan Axwijk. Bodhi Smis. Mounir Raji. Zino Hartgers. Erkan Guzhan 75e minuut Jesse Kramer. Elias Clement. Luuk Steenkamp Serdar. Öztürk. Lucas Wijkstra.
Wissels: Sem Bolt, Danny Boelhouder, Luuk Steenkamp, Jesse Kramer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl