Juan Fernandez Coto nieuwe hoofdtrainer Fortuna Wormerveer

Op het moment (24 januari jl.) dat het bestuur van Fortuna Wormerveer aangaf de relatie met haar trainer Martin de Groot aan het einde van dit lopende seizoen te beëindigen was dat volgens velen laat in het seizoen. Want waar haal je dan nog een passende opvolger vandaan? Er bleken liefhebbers genoeg om bij de fusieclub aan de slag te gaan. Uit dat aanbod is uiteindelijk Zaandammer Juan Fernandez Coto naar boven gekomen. Hij zal per het nieuwe seizoen 2019-2020 de hoofdtrainer zijn van de Hoofdklasser.
Dat betekent dat hij na vier seizoenen HSV Zuidvogels uit Huizen kiest voor een klus dichterbij huis. Een huis dat sinds 1995 staat in de wijk Westerwatering in Zaandam.
Bij zijn huidige club leidde hij het eerste elftal in 2017 voor het eerst in haar clubgeschiedenis naar de Hoofdklasse. Momenteel komt het team weer uit in de eerste klasse A van het zaterdagvoetbal. ‘Begin december heb ik besloten om aan het einde van dit seizoen te stoppen bij Zuidvogels. Na vier mooie seizoenen vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging, liefst op de zondag en wat dichterbij’
Een Zaankanter met Spaanse roots. Hij werd geboren in een dorp vlakbij Sevilla en ging samen met zijn moeder en haar gezin zijn vader achterna die bij de Hoogovens was gaan werken. In 1974 streek de familie neer in Alkmaar. Als speler was hij lang actief voor AFC’34 (speelde daar samen met o.a. Ed Kuijper en onder trainer Job Dragtsma), AZ en Telstar. Als hoofdtrainer (sinds 2006) had hij onder meer De Zouaven, De Dijk en Zuidvogels onder zijn hoede.
Er is met Fortuna Wormerveer een contract voor één seizoen afgesproken met een wederzijdse intentie om daar beslist een langere periode van te maken. Belangrijk voor de club én Coto is het samenspel tussen de JO19-1, Heren 2 en 1. ‘Ik ben een groot voorstander van het zoeken van de verbinding. Communicatie is heel belangrijk. Daarom hoop ik ook dat we de drie teams op dezelfde tijdstippen kunnen laten trainen. Zodat de trainers precies weten welk materiaal er beschikbaar is.’
Foto; aangeleverd Op de foto Juan Fernandez Coto (m) geflankeerd door de Fortuna w bestuursleden Jefke Plasmeijer (voetbalzaken) en ter rechterzijde Mark Smit (penningmeester)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl