Zvv Zaandijk gelukkiger dan tegenstander Zeevogels

Egmond aan den Hoef; Het weer was afgelopen zondag niet veel soeps, regen en kou teisterden de voetballers van Zeevogels en zvv Zaandijk. Opmerkelijk bij zvv Zaandijk was het feit dat er met marliefst 8 spelers uit de eigen jeugd werd aangetreden. De eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardigs maar al snel bleek dat het een echte `vechtwedstrijd` werd. De abonnementen op het middenveld waren blijkbaar uitverkocht, want daar speelde zich het meeste af. Af en toe werd er door beide partijen richting het vijandige doel bewogen, maar meestal niet met volle overtuiging. De rust werd ingegaan met de stand, waarmee de wedstrijd was begonnen. Het vast geen mooi voetbal maar een duel waar moest worden gestreden.
Na de thee was er een kleine wijziging, want de scheidsrechter hulde zich nu in het groen in plaats van het rood waarmee hij de eerste helft de wedstrijd leidde. Zeevogels was wel wat beter uit de kleedkamer gekomen, want een tiental minuten later had Zeevogels twee goede kansen gehad. Een kopbal van Levi de Waard en een schot van Jay Herman, dat tot corner werd verwerkt. zvv Zaandijk had nog steeds geen kansen gecreëerd. Een kwartier voor tijd was er een dramatisch moment, weer voor Zeevogels. Een vrije trap van zvv Zaandijk leek een prooi voor keeper Stan Zwartkruis. Hij liet echter de bal vallen en Robin Mortèl, die er bij stond had de tegenwoordigheid van geest om de bal in het doel te schieten en de bezoekers hiermee op een 0-1 voorsprong te zetten. Nadat Zeevogels weer wat bekomen was van deze achterstand, volgden er weer diverse aanvallen en liep het weer wat beter bij de zwart witten van Egmond Binnen. Bij een van die aanvallen schopte Bart Hardeman Mike Twisk onderuit en incasseerde zijn tweede gele kaart, waardoor zvv Zaandijk een man minder situatie had. Dat was voor Zeevogels het sein om nog meer druk te zetten. Tussendoor had de ingevallen Asher Pinas van Zaandijk nog een dot van een kans, maar Stan Zwartkruis redde deze bal goed. Toch lukte het Zeevogels ook niet de laatste zeven minuten tegen 10 man van zvv Zaandijk daadwerkelijk een vuist te maken en aldus werd het vijfde verlies op rij voor de Zeevogels een feit. Zvv Zaandijk herpakt zich hiermee na het verlies van vorige week in eigen huis tegen rkvv Saenden. De wedstrijd in Egmond aan den Hoef was alles behalve enerverend maar wie maalde daar om bij Zaandijk. Zondag tegen vvv Westzaan zal blijken of de winst op Zeevogels een incident was of dat er een stijgende lijn zal zijn.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl