WSV’30 heeft contract damestrainer Cor Smit verlengd

WORMER – De vrouwenafdeling van WSV’30 streeft ernaar om binnen vijf jaar de hoogstspelende club van de Zaanstreek te zijn. Dit is de belangrijkste doelstelling uit het nieuwe beleidsplan 2018-2022 voor de Meiden-/Vrouwenafdeling waarmee WSV’30 zelfs één van de toonaangevende clubs van Noord-Holland denkt te worden. Met het aantrekken van de nieuwe trainer Cor Smit doet WSV’30 naar eigen zeggen al een grote stap in de goede richting. WSV’30 is verheugd om met ingang van het seizoen 2018/2019 Cor Smit aan te kunnen stellen als nieuwe trainer voor Vrouwen 1 op Zondag. Tevens neemt Smit de taken van Technisch Coördinator van de Meiden-/Vrouwenafdeling van WSV’30 vanaf het nieuwe seizoen voor zijn rekening.
De ambitieuze plannen hebben nogal consequenties, want het betekent dat het eerste vrouwenteam, nu goed meedraaiend in de top van de derde klasse, komende jaren moet gaan promoveren naar de eerste klasse. WSV’30 wil dit met grotendeels zelfopgeleide speelsters realiseren. De club gaat een aantal van de huidige, talentvolle MO-19 meisjes opleiden om goed voorbereid de overstap naar het eerste vrouwenteam te kunnen maken. De Meiden-/Vrouwenafdeling van WSV’30 wil de komende jaren iedere speelster de mogelijkheid bieden om op haar eigen niveau en leeftijd te voetballen, rekening houdend met haar beleving van voetbal en ambitie. Dit is de reden dat de vereniging op langere termijn streeft naar drie teams per leeftijdscategorie.
Cor Smit past volgens WSV’30 met zijn ervaring prima in het plaatje van deze ambitieuze plannen. De trainer heeft tien jaar in de jeugd van Ajax gespeeld en is vier jaar profvoetballer geweest: twee jaar bij Telstar en twee jaar bij FC Volendam. Als trainer heeft Cor ervaring opgedaan bij de professionele tak van FC Volendam en hij heeft daar samen met Andries Jonker aan het masterplan gewerkt. Daarnaast heeft Cor bij de amateurs in de top gespeeld terwijl hij zijn sporen als trainer heeft verdiend bij diverse amateurclubs.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl