SVA na gelijkspel kansloos voor periodetitel

In de derde klasse B mocht SVA bij winst tegen FC Purmerend hopen op een periodetitel. Na de bekerstunt van afgelopen donderdag tegen DEM waarin het met 2-2 gelijkspeelde en daarna destrafschoppen- serie beter nam dan de Beverwijkers viel er afgelopen zondag iets minder te genieten. De ploeg van trainer Joeri Houniet wist het laaggeklasseerde FC Purmerend niet te verslaan. Bij de Purmerenders werd onlangs trainer Don Guezen vervangen door Vincent Gorter. De ploeg van Gorter profiteerde van de zware benen die de Assendelvers over hielden na de slijtageslag in de bekerwedstrijd. Nadat SVA de rust mocht vieren met een 1-0 voorsprong door een goal van spits Daan Rijkhof kwam Purmerend door een benutte strafschop van Jeffrey Neuteboom in de tweede helft op gelijke hoogte. De trainer had de ploeg in de rust nog gewaarschuwd dat er snel een 2-0 voorsprong moest worden geforceerd en het anders nog een lastige middag kon krijgen. Helaas voor SVA kwam die gedachte uit en bleek de ploeg minder scherp dan gehoopt. In de slotfase hadden de bezoekers nog zomaar met een gestolen overwinning Assendelft kunnen verlaten. In de slotfse kon invalkeeper Niels van Lieshout nog voorkomen dat het schot van Barry Huijbregts doel trof. De keeper verving Max Boon die met vakantie was. Door dit gelijke spel is de periodetitel voor SVA uit zicht.
Van onze verslaggever, foto: Henk Dil

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl