Veteranen voetbal 7×7 vanaf vrijdag 8 maart weer van start

Vrijdag 8 maart gaan de veteranen weer naar buiten om tegen elkaar te voetballen op half veld, 7 tegen 7 in competitieverband. In Zaanstad zijn er een aantal verenigingen die hieraan deelnemen. Zo hebben Sporting Krommenie, Hercules Zaandam, FCZSW/Blauw-Wit en de dames van vv Assendelft veteranen voetbal. De speeldata zijn op vrijdag 8-22 maart, 5 april, 10 en 24 mei. Er wordt op een 4 of 5 tal avonden iedere keer tegen elkaar gespeeld en iedere speelronde fungeert een andere club als gastheer zodat er bij iedere vereniging een avond zal worden gespeeld.
De KNVB streeft ernaar om iedereen een leven lang van voetbal te laten genieten. Naast het reguliere competitievoetbal, dat met name in 11 tegen 11 vorm wordt gespeeld, biedt de KNVB ook 7×7 voetbal aan.
Bij deze voetbalvorm spelen twee teams van zeven spelers op een half veld tegen elkaar. Ideaal voor teams die geen 11 spelers op de been kunnen brengen en ideaal voor spelers die hun lichaam iets minder willen belasten. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Niet het presteren staat centraal, maar juist het lekkere voetballen op een recreatieve manier. Samen met leeftijdsgenoten.
7×7 voetbal wordt aangeboden voor zowel mannen als voor vrouwen. Voor mannen geldt een leeftijdsgrens van 35 jaar en ouder. Vrouwen kunnen vanaf hun achttiende al meespelen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl