In gesprek met: trainer Robert Venbroek

Een veel gehoorde naam; Robert Venbroek, maar waarvan ook alweer. Al fervent aanhanger van AZ reisde Venbroek als jonge jongen het hele land door om naar de verrichtingen van zijn favoriete Alkmaar Zaanstreek te kijken. Prachtige wedstrijden heeft hij in zowel eerste als eredivisie gezien maar ook in Europa was hij getuige van vele mooie uefa en championsleague wedstrijden. Uitwedstrijden tegen Newcastle United, Villareal en Werder Bremen behoren tot de wedstrijden waar hij getuige van was. Inmiddels is sportcomplex Kalverhoek en het AFAS trainingscomplex geen onbekende plek voor de Krommenieër.
Naast assistent trainer bij cvv Blauw-Wit waar hij samen met hoofdtrainer Pieter van Netten is voor de selectie loopt hij stage bij AZ jo13 en reist hij nu met de jeugd van Alkmaar Zaanstreek door het hele land. Robert Venbroek behaalde vorig jaar zijn trainersdiploma TC3 en is momenteel bezig om nog voor de zomer het felbegeerde TC2 diploma in de wacht te halen.
De 50 jarige oefenmeester uit Krommenie loopt al jaren mee in de voetballerij. Zelf speelde hij in de jeugd bij zvv Zaandijk, WFC en later in de selectie bij VVZ. Inmiddels ligt zijn passie bij het trainen/coachen van jonge voetballers. Met veel plezier is Venbroek eigenlijk de gehele week druk met het voorbereiden, trainen en leren voor het voetbal.
Gister maakte hij dan eindelijk zijn debuut als vervangend hoofdcoach van cvv Blauw-Wit tegen PSZ. In het oefenduel dat ongelukkig met 2-3 door de West-Knollendammers werd verloren maakte hij kennis met het zelfstandig leiden van wedstrijden.
Zijn wedstrijdaanpak, warming up en strijdwijze was goed want eerlijk gezegd had cvv Blauw-Wit 1 zomaar met 4-0 voor kunnen staan met de rust. De voetballers van cvv Blauw-Wit kregen een duidelijke boodschap mee voor de ingelaste oefenwedstrijd die nodig was omdat de West-Knollendammers al 4 weken geen wedstrijd hebben gespeeld. Er waren duidelijke afspraken gemaakt hoe er moest worden aangevallen, verdedigd en moest worden omgeschakeld. Dit resulteerde in een terechte 2-1 voorsprong voor de thuisploeg tegen derdeklasser PSZ dat daar momenteel prima meevoetbalt. Door het gemis van voldoende wedstrijdritme kon cvv Blauw-Wit dit in de tweede helft niet meer volhouden. Mede door een goedgekeurde buitenspel goal kon de aankomend trainer Venbroek niet het gehoopte resultaat boeken. De bezoekers uit Zaandam wonnen de oefenwedstrijd uiteindelijk met 2-3 daar waar de thuisploeg een beter resultaat had verdiend. Mooi om te zien was de 1-0 voorsprong uit een corner. Deze week hebben we hier op getraint en het is dan fantastisch dat hier dan uit gescoord wordt. Dit heeft absoluut resultaat gehad en Venbroek kan daar dan met recht van genieten. Je traint zoals je speelt is zijn motto. “Ook heb ik gezien dat de afspraken die waren gemaakt veelal goed werden uitgevoerd; het aansluiten van de verdediging en het middenveld zoals we hadden afgesproken. In de tweede helft leek de ploeg echter toch conditioneel tekort te komen en nog wat stapjes te kunnen maken al was de geëiste strijdwijze opportunistisch en best zwaar. Voorlopig valt er nog genoeg te leren bij cvv Blauw-Wit en AZ jo-13 waar de oefenmeester het momenteel erg naar de zin heeft.
Op de foto; Links Robert Venbroek Rechts Pieter van Netten
Van onze verslaggever; foto R.Kerssens

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl