Fortuna W komt net tekort bij SDO

Eerder toog Fortuna Wormerveer voor niets naar Bussum. De vorst in het veld maakte spelen onmogelijk. Nu was het beter gesteld met de grasmat en kon er gespeeld worden.
De nummer 4 SDO tegen de nummer 9 Fortuna W. Na de aftrap gelijk spanning op de match. Felle duels en bij tijd en wijle onverklaarbaar balverlies, vooral aan SDO zijde.
Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Een kopbal over en een redding van Fortuna goalie Gennaro Liklikwatil maakten dat het na een half uur spelen nog altijd 0-0 was waar het net zo makkelijk heel anders had kunnen zijn. De eerste echte kans aan Wormerveerse kant was het moment dat Sander van de Poll goed door wist te dringen in de 5 meter van de SDO doelman die echter groter leed kon voorkomen. Ondanks het veldoverwicht voor de Zaankanters was het toch SDO dat onverwacht toesloeg na 34 minuten spelen. Een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel verdween via de kin van Gennarro Liklikwatil achter de doellijn. Nog voor de pauze zette Fortuna daar diverse kansrijke situaties tegenover waarin uitblinker Milan Klopper, Sander van de Poll en Luuk Purvis dicht bij de gelijkmaker waren. Helaas bleef dat nog even uit.
In het tweede bedrijf, met de opkomende storm in de rug, was het initiatief meteen weer aan Fortuna. De Bussumer verdedigers hadden hun handen er letterlijk en figuurlijk meer dan vol aan. De pressie leverde diverse kansen op. De bal werd zelfs een aantal keren net voor of zelfs op de doellijn weggehaald door SDO. Het wachten was op de gelijkmaker. Die viel pas in de 58e minuut. Na goed verdedigen werd Ferry Heinis op maat bediend en kon hij perfect afronden (1-1). Tien minuten later plaatste Nick Snelders de bal op het hoofd van Milan Klopper die al koppend de 1-2 leek te gaan scoren, maar de bal scheerde rakelings naast. De situatie daarna werd de spanning één der SDO verdedigers te veel en hij duwde de bal pardoes in eigen doel (1-2).
Met het oog op de resterende tijd wisselde SDO trainer Koen Janssen, trainer SDO twee man tegelijk. Omdat beide ploegen kozen voor de aanval werd het een meer dan aantrekkelijk schouwspel waar arbiter Jan Tempelaar flink aan de bak moest om alle situaties goed te kunnen beoordelen. SDO bleef pompen en kwam langszij. Heel even leek het op een remise te gaan eindigen. Totdat in de laatste minuut één der voorwaartsen van de Gooise matras opsprong en de winnende treffer wist te scoren. Vlak daarna gebeurde er van alles. Een man in SDO jas stond ineens op het veld en nam de ausputzerpositie in terwijl Fortuna al weer aan aftrappen dacht. Dit terwijl de SDO spelers nog feest aan het vieren waren bij de cornervlag. Bij Hoogland is ongetwijfeld vrolijk gereageerd op onze nederlaag. Zij wisten, zonder zelf te spelen, de tweede periodetitel te bemachtigen. Proficiat! Komend weekeinde ontvangt Fortuna Wormerveer het op de voorlaatste positie staande Be Quick 1887. Winst is derhalve een must.